Блінкен зустрівся із Зеленським та познайомився з військовим псом Патроном: деталі зустрічі (фото)

Блінкен зустрівся із Зеленським та познайомився з військовим псом Патроном: деталі зустрічі (фото)

Державний секретар США Ентоні Блінкен оголосив про надання нової партії допомоги Україні.

Про це він повідомив на своїй сторінці у Twitter.

Очільник Держдепу розпорядився виділити 2,2 мільярди доларів допомоги Україні та 18 країнам Європи, яким потенційно загрожує російська агресія. Крім того, ще 675 мільйонів доларів підуть на закупівлю зброї та необхідного обладнання для відображення експансії рф.

Також Ентоні Блінкен зустрівся із Володимиром Зеленським під час свого візиту до Києва 8 вересня. Блінкен прибув в Україну вдруге з початку війни, щоб підтвердити підтримку США у боротьбі з російською агресією та оголосити про нову військову допомогу. Про деталі зустрічі повідомляє CNN.

Під час зустрічі з Зеленським, Блінкен проінформував президента України про останній транш американської допомоги Україні у сфері безпеки. 

Президент Байден ясно дав зрозуміти, що ми підтримуватимемо народ України стільки, скільки потрібно. Я повторив це послання президенту Зеленському і його команді сьогодні у Києві, який залишається – і буде залишатися столицею суверенної, незалежної України, – сказав держсекретар США. 

Фото: GETTY IMAGES

Також Блінкен додав, що адміністрація Байдена проінформувала Конгрес США про намір виділити $2,2 млрд у вигляді довгострокових інвестицій для зміцнення безпеки України та 18 її сусідів, серед яких багато союзників НАТО й інших регіональних партнерів з безпеки. Усе це необхідно через потенційний ризик російської агресії. 

Сполучені Штати надають допомогу у сфері безпеки разом з нашими союзниками і партнерами з більш ніж 50 країн, щоб підтримати оборону України. Надані можливості ретельно вивірені, щоб забезпечити максимальну різницю на полі бою, – додав Блінкен. 

Крім того, Ентоні Блінкен під час неанонсованого візиту до Києва зустрівся з українською знаменитістю - військовим псом Патроном.

Зустріч відбулася в дитячій лікарні "Охматдит", де одужують травмовані внаслідок російської агресії українські діти.

Фото: GETTY IMAGES

Також під час візиту держсекретар подарував 6-річній пацієнтці Марині іграшкового собачку. Дівчинка приїхала до столиці з Херсонщини.

Фото: GETTY IMAGES

Нагадаємо, раніше Блінкен заявив, що США допомагатимуть Україні, щоб максимально змінити ситуацію на полі бою.

Карина Бовсуновська — pravdatutnews.com

Читайте також
Переговори Байдена і Путіна: у Зеленського розповіли, чого очікують від онлайн-зустрічі Переговори Байдена і Путіна: у Зеленського розповіли, чого очікують від онлайн-зустрічі
Сенатори США закликають Байдена бути чітким і сильним у розмові з Путіним.
Готується комплекс ініціатив проти Росії: Байден заявив про підтримку України в разі вторгнення держави-агресора Готується комплекс ініціатив проти Росії: Байден заявив про підтримку України в разі вторгнення держави-агресора
США планують ввести санкції проти РФ у разі прямої агресії проти України з її боку.
Україна отримала партію військової допомоги зі США (відео) Україна отримала партію військової допомоги зі США (відео)
Міністерство оборони України повідомило про отримання військової допомоги від уряду Сполучених Штатів для українських збройних сил. Військова допомога включає боєприпаси, протитанкове і високоточне озброєння.
Loading...
Load next