Критика мобілізації змушує путіна звинувачувати шойгу, у рф вже говорять про "знесення" міністра - ISW

Критика мобілізації змушує путіна звинувачувати шойгу, у рф вже говорять про "знесення" міністра - ISW

Зростаюча внутрішня критика в росії "часткової мобілізації", ймовірно, змушує російського президента володимира путіна звинувачувати міністерство оборони рф і, зокрема, міністра оборони росії сергія шойгу. Йдеться в черговому звіті Інституту вивчення війни (ISW).

В Інституті відзначають пряму критику мо рф від глави кремля, яка супроводжувалася указом від 5 жовтня щодо уточнення по мобілізації.

Ця пряма критика мо також є неявною критикою шойгу, якого путін, схоже, налаштовує на те, щоб він взяв на себе провину через невдачі путінського вторгнення в Україну, - зазначають в ISW.

Там згадують також, що з критикою міноборони рф вийшов і голова комітету держдуми росії з оборони генерал-полковник у відставці андрій картаполов - "ще один удар по шойгу". Один російський мілблогер заявив, що коментарі картаполова демонструють, що шойгу скоро буде "знесено" і "визнано головним винуватцем" військових невдач росії.

путін, швидше за все, утримуватиметься від звільнення шойгу стільки, скільки зможе, щоб продовжувати звинувачувати шойгу в військових невдачах, що продовжуються, і заручитися підтримкою інших фракцій, - зазначили при цьому аналітики.

Той, хто змінить шойгу, як зазначено, "має взяти на себе відповідальність за невдачі, які відбудуться після початку його перебування на посаді".

путін вже працює над посиленням своєї підтримки серед націоналістично налаштованих блогерів і силовиків, таких як пригожин і кадиров, - додали в Інституті.

Нагадаємо, що Молдова викликала посла рф через "приєднання" загарбаних українських територій.

Злата Новосельська  - pravdatutnews.com

Читайте також
"Місцеві чорти кричать, що Путін у всьому винен": телеведуча Єгорова публічно підтримала президента Росії "Місцеві чорти кричать, що Путін у всьому винен": телеведуча Єгорова публічно підтримала президента Росії
Це вже не перші прояви підтримки загарбницької політики Путіна з боку телеведучої.
Loading...
Load next