"Україна має відновити кордони в межах 1991 року" - Макрон

"Україна має відновити кордони в межах 1991 року" - Макрон

Президент Франції Еммануель Макрон виступає за відновлення кордонів України відповідно до 1991 року і вважає, що в майбутньому необхідні переговори з рф. Про це він заявив в інтерв’ю France 2.

Цілі зрозумілі - відновити кордони 1991 року. Тому питання полягає в тому, чи будуть ці військові цілі досягнуті лише військовим шляхом. Те, що ми даємо їм зброю, не означає, що ми можемо вирішувати за них, - сказав Макрон.

За його словами, в інтересах України та росії у певний момент повернутися за стіл переговорів.

Ми хочемо допомогти українцям вистояти, зберегти Європу об'єднаною і посадити їх за стіл переговорів з росією. Переговори не означають здатися, - сказав він.

Макрон заявив, що Україна в найближчі тижні отримає чергову партію французької військової допомоги.

Нагадаємо, що "О Боже! Не видно! Скільки, ви кажете, проголосувало за росію?": постпред України іронічно відреагував на підтримку рф в ООН. 

Злата Новосельськаpravdatutnews.com

Читайте також
Зеленський разом із Меркель та Макроном закликали Росію відвести свої війська від України Зеленський разом із Меркель та Макроном закликали Росію відвести свої війська від України
Лідери трьох держав звернулись до Російської Федерації із закликом відвести війська від кордону з Україною. Це політики повідомили за сьогоднішніми підсумками переговорів у Парижі.
Франція приєднується: Макрон планує провести переговори із Зеленським та Путіним Франція приєднується: Макрон планує провести переговори із Зеленським та Путіним
Під час телефонної розмови Байден пригрозив Путіну наслідками нападу на Україну.
"Важливість діалогу з Росією": лідери Франції та Фінляндії обговорили ситуацію навколо України "Важливість діалогу з Росією": лідери Франції та Фінляндії обговорили ситуацію навколо України
Своєю чергою Фінляндія поки не планує вступати в НАТО.
Loading...
Load next