У кдб білорусі спростували інформацію про контртерористичну операцію

У кдб білорусі спростували інформацію про контртерористичну операцію

Комітет державної безпеки республіки білорусь спростував інформацію про контртерористичну операцію. Повідомило білоруське видання БелТА.

На території республіки білорусь контртерористична операція не проводилася і наразі не проводиться. Інформація, яка поширюється в інтернеті, має недостовірний характер, – зазначило джерело в кдб.

У відомстві наголосили, що контртерористична операція – це спеціальні заходи щодо припинення акту тероризму, мінімізації його наслідків, припинення діяльності терористичної організації, незаконного збройного формування, які проводять для захисту інтересів держави, гарантування безпеки громадян та організацій, знешкодження терористів.

Згідно із законом республіки білорусь від 3 січня 2002 року №77-З "Про боротьбу з тероризмом" режим КТО на території країни запроваджує комітет держбезпеки.

Наразі в республіці проводять планові навчальні заходи з метою підтримки високого рівня готовності суб'єктів боротьби з тероризмом до виконання завдань за призначенням. Прикладом цього є завершені 12 жовтня в єльську гомельської області тактико-спеціальні навчання мвс, які відбувалися у тісній взаємодії з представниками силового блоку та органів місцевої влади, – додали у кдб.

Нагадаємо, що у білорусі ввели режим "контртерористичної операції" - МЗС рб.

Злата Новосельськаpravdatutnews.com

Читайте також
У Польщі готуються до провокацій Росії під час військових навчань "Захід-2021" У Польщі готуються до провокацій Росії під час військових навчань "Захід-2021"
У Міністерстві національної оборони Польщі зауважили, що агресія Кремля проти України також почалася з військових маневрів на кордоні.
білорусь розгортає сили "спецоперації" на кордоні з Україною білорусь розгортає сили "спецоперації" на кордоні з Україною
Сьогодні в білорусі розпочався другий етап раптової перевірки сил реагування.
Loading...
Load next