Резніков пояснив, чому Україна потребує ізраїльський “Залізний купол”

Резніков пояснив, чому Україна потребує ізраїльський “Залізний купол”

На цьому етапі війни Україна найбільше всього потребує системи протиповітряної оборони, які працюватимуть на малу, середню та велику дальність. Як заявив в інтерв’ю Fox News міністр оборони Олексій Резніков, нам необхідні не тільки протиракетні системи ППО, але і ізраїльський “Залізний купол”, який зможе захистити небо від іранських дронів-камікадзе.

Пріоритетом для України №1 є системи протиповітряної оборони, які працюють на коротку, середню і велику дальність. Нам необхідні різні системи ППО. Не тільки протиракетні, але також і проти іранських дронів-камікадзе. Чому це важливо для України? Тому що вони використовують ці дрони на нашій території. Свого роду, ми як полігон бойових випробувань. Я маю на увазі, що росія та іран об’єдналися та зараз використовують ці дрони в Україні. Але після цього вони можуть використовувати ці дрони проти Ізраїля та проти європейських країн, — заявив Резніков.

Коментуючи перемовини з Ізраїлем, та перемовини з міністром оборони Бені Ганцем щодо відмови постачання системи “Залізний купол”, Резніков стверджує, що з одного боку розуміє занепокоєність Ізраїлю, оскільки Кнессет хоче знайти краще рішення, та повинен діяти відповідно до свого внутрішнього порядку денного.

Але я отримав відповідь, що Ізраїль готовий продовжувати надавати гуманітарну допомогу. Ми також обговорили з Бені Ганцем ідею щодо системи сигналізації протиракетної оборони. Але я все ще не розумію, чому Ізраїль офіційно зберігає нейтральну позицію. Тому що це війна не росії проти України. Це війна терористичного режиму проти демократії та свободи. Я вважаю, що для деяких політиків це буде сором, якщо вони не оберуть бік України, та не будуть з нами у цій боротьбі, – вважає Резніков.

Нагадаємо, що "Повернення українського прапора в Крим означатиме і прихід Євросоюзу" – Зеленський.

Злата Новосельськаpravdatutnews.com

Читайте також
Надання "Залізного купола" Україні: Зеленський прокоментував інформацію про можливі поставки (відео) Надання "Залізного купола" Україні: Зеленський прокоментував інформацію про можливі поставки (відео)
Питання постачань "Залізного куполу" можуть почати обговорювати вже під час візиту делегації Міноборони США в Україну.
У спробах завершити війну залишаються великі прогалини, — Прем'єр-міністр Ізраїлю про переговори У спробах завершити війну залишаються великі прогалини, — Прем'єр-міністр Ізраїлю про переговори
Проте певний прогрес на переговорах між Україною та Росією усе ж є.
Одну з батарей "Залізного купола" можуть розмістити на Донбасі, – Арестович (відео) Одну з батарей "Залізного купола" можуть розмістити на Донбасі, – Арестович (відео)
"Залізний купол" зарекомендував себе в Ізраїлі як один з найефективніших засобів знищення ракет малої дальності. Так, у травні цього року установка показала свою ефективність під час ракетних обстрілів Ізраїлю зі сторони ХАМАС.
Loading...
Load next