Надання "Залізного купола" Україні: Зеленський прокоментував інформацію про можливі поставки (відео)

Надання "Залізного купола" Україні: Зеленський прокоментував інформацію про можливі поставки (відео)
Питання постачань "Залізного куполу" можуть почати обговорювати вже під час візиту делегації Міноборони США в Україну.

Україна може отримати від Сполучених Штатів компоненти ізраїльської системи протиракетної оборони. Однак, президент Володимир Зеленський заявив, що наразі зарано говорити про надання Україні з боку США систем протиракетної оборони типу "Залізний купол", проте вважає, що результати від його другої за цей рік поїздки у США будуть "доволі серйозними". Відповідні заяви президент прокоментував у коментарі українському державному телеканалу "Дом", перебуваючи в Нью-Йорку.

Я думаю, що ми з вами у ЗМІ чули і, можна сказати, деякі сигнали щодо ракетної підтримки України, ракетної програми. Я маю на увазі, щодо "Залізного купола" зарано ще говорити, але ви чули ці сигнали та меседжі від США. Але я думаю, що результати від нашої поїздки будуть, і будуть серйозні, - зазначив Зеленський.

Окрім цього Зеленський, перш за все, очікує реакції Вашингтона на план трансформації оборонного сектору України, який він представив у США в ході свого недавнього візиту. Також президент сподівається на приїзд в Україну делегації на чолі з міністром оборони США й вже у ході цього візиту можна буде детально обговорити питання, пов'язані з реалізацією плану трансформації.

Зауважимо, що “Залізний купол” – розробка приватної ізраїльської компанії Rafael Advanced Defense Systems, одна з найбільш засекречених і дорогих систем протиракетної оборони в світі. Вона здатна перехоплювати некеровані ракети й артилерійські снаряди, які можуть загрожувати населеним пунктам. "Залізний купол" має ефективність у 90%.

Відео телеканалу "Дом".

Нагадаємо, що президент України Володимир Зеленський прибув із робочим візитом до США. Там глава держави на дебатах Генасамблеї ООН буде говорити про Донбас та Крим і вимагатиме "відповідних дій", оскільки вважає Генасамблею одним із основних майданчиків, на яких Україна може висловити протест щодо окупації частини Донбасу і Криму. Він також додав, що Україна повинна максимально ефективно використовувати цей візит для двосторонніх зустрічей з різними країнами.

Окрім цього раніше в Офісі Президента заявили, що після візиту Володимира Зеленського до США у проєкт американського оборонного бюджету на 2022 рік внесли поправку, завдяки якій Україна може отримати системи "Залізний купол" (Iron Dome). Зокрема, як пише американський портал Politico, система ПРО “Залізний купол”, створена ізраїльською оборонною компанією Rafael у партнерстві з американським концерном Raytheon, може справді потрапити в Україну. 

Читайте також
Держсекретар США Блінкен проведе зустріч із Зеленським: в ОП розповіли деталі візиту Держсекретар США Блінкен проведе зустріч із Зеленським: в ОП розповіли деталі візиту
Вже завтра, 6 травня, державний секретар Сполучених штатів Ентоні Блінкен зустрінеться із президентом Володимиром Зеленським. Зокрема також у графіку американського посадовця заплановані зустрічі із прем'єр-міністром Денисом Шмигалем та міністром закордонних справ Дмитром Кулебою.
Держсекретар Блінкен під час візиту в Україну торкнеться теми постачання американської зброї Держсекретар Блінкен під час візиту в Україну торкнеться теми постачання американської зброї
Державний секретар Сполучених Штатів Ентоні Блінкен, ймовірно, зачепить тему поставки американської зброї під час свого візиту в Україну.
Держсекретар США Блінкен відвідає Україну з офіційним візитом Держсекретар США Блінкен відвідає Україну з офіційним візитом
Державний секретар США Ентоні Блінкен в травні може відвідати Україну. Наразі тривають переговори та узгодження щодо візиту американського посадовця.
Loading...
Load next