"Чергове порушення міжнародного права": у ЄС засудили призов кримських татар до армії рф

"Чергове порушення міжнародного права": у ЄС засудили призов кримських татар до армії рф

Європейський Союз назвав черговим порушенням міжнародного гуманітарного права призов кримських татар до лав збройних сил рф. Про це йдеться у заяві представництва ЄС в Україні.

Сьогодні російська федерація розпочала чергову призовну кампанію в незаконно анексованій Автономній Республіці Крим та місті Севастополь для призову жителів Криму до збройних сил рф. Ця кампанія розпочалася незабаром після мобілізації, - ідеться у повідомленні.

У представництві ЄС зазначили, що кримських татар насильно залучають до загарбницької війни росії проти України, їхньої батьківщини.

Сьогоднішній крок є черговим порушенням росією міжнародного права. Як член ООН, який несе особливу відповідальність як постійний член Ради безпеки ООН, росія зобов’язана забезпечити захист прав людини, зокрема на незаконно анексованих нею українських територіях, - додали в ЄС.

Як повідомили, ЄС не визнає незаконну анексію росією АР Крим і міста Севастополь, а також рішуче засуджує незаконну анексію росією Донецької, Луганської, Запорізької та Херсонської областей України. 

Злата Новосельськаpravdatutnews.com

Читайте також
Євродепутати вимагають надати Україні план дій щодо членства в НАТО Євродепутати вимагають надати Україні план дій щодо членства в НАТО
"Європейська народна партія" вимагає термінового зібрання в Європарламенті для обговорення ескалації російської агресії на кордоні з Україною.
Рада ЄС збереться через російську агресію: запросили Україну Рада ЄС збереться через російську агресію: запросили Україну
У понеділок, 19 квітня, Міністр закордонних справ України Дмитро Кулеба візьме участь в онлайн-засіданні Ради ЄС у закордонних справах.
Loading...
Load next