У проєкті декларації саміту G20 є засудження війни рф в Україні - Reuters

У проєкті декларації саміту G20 є засудження війни рф в Україні - Reuters

На саміті "Групи 20" (G20) у вівторок виникли розбіжності, на тлі того, як США та їхні союзники підтримали резолюцію, яка засуджує вторгнення росії до України, яку міністр закордонних справ росії назвав необґрунтованою політизацією. Повідомляє Reuters.

Саміт на індонезійському острові Балі — перша зустріч лідерів G20 з того часу, як у лютому росія вторглася до України.

Більшість членів різко засудили війну в Україні і наголосили, що вона завдає величезних людських страждань і посилює наявні проблеми у світовій економіці, — йдеться у 16-сторінковому проекті декларації, згідно з копією, з якою ознайомився Reuters.

Міністр закордонних справ росії сергій лавров, який очолює делегацію своєї країни без президента володимира путіна, засудив спробу засудити росію як "політизацію" з боку західних країн.

Лавров сказав, що росія висунула альтернативну точку зору і проєкт буде завершено в середу.

Злата Новосельська - pravdatutnews.com

Читайте також
Україна отримала партію військової допомоги зі США (відео) Україна отримала партію військової допомоги зі США (відео)
Міністерство оборони України повідомило про отримання військової допомоги від уряду Сполучених Штатів для українських збройних сил. Військова допомога включає боєприпаси, протитанкове і високоточне озброєння.
Зеленський підписав закон про "локалізацію": вже не суперечить асоціації з ЄС Зеленський підписав закон про "локалізацію": вже не суперечить асоціації з ЄС
У грудні парламент ухвалив зміни до закону про державні закупівлі в оновленій редакції, яка прибрала ті зміни правил закупівлі, що суперечили Угоді про асоціацію з ЄС.
Loading...
Load next