Лідери G20 засудили російську агресію проти України у підсумковій декларації

Лідери G20 засудили російську агресію проти України у підсумковій декларації

У підсумковій декларації G20 говориться, що лідери «рішуче засуджують» агресію росії проти України. Повідомляє Reuters.

У декларації йдеться, що «більшість членів рішуче засудили війну в Україні та наголосили, що вона завдає величезних людських страждань і посилює наявні проблеми у світовій економіці, - йдеться у повідомленні.

Як повідомили три дипломатичні джерела, її схвалили всі члени блоку G20.

Зазначається, що документ було ухвалено без будь-яких змін порівняно з проєктом, опублікованим у вівторок.

У декларації йдеться, що були «інші погляди та різні оцінки ситуації та санкцій».

Міжнародне право має дотримуватися, а загроза застосування ядерної зброї неприпустима, заявили лідери у декларації, вітаючи Чорноморську зернову ініціативу, - наголошується у повідомленні.

У декларації також йдеться про те, що центральні банки країн-членів продовжуватимуть відповідним чином калібрувати темпи посилення грошово-кредитної політики, пам'ятаючи при цьому про необхідність обмеження «міжкраїнних вторинних ефектів».

Члени підтвердили своє зобов'язання уникати надмірного обмінного курсу волатильності, визнаючи при цьому, що «багато валют значно змінилися» цього року, - йдеться в повідомленні.

Злата Новосельськаpravdatutnews.com

Читайте також
Бойко сказав: "Немає даних, щоб називати Путіна вбивцею"
Лідер партії ОПЗЖ, Юрій Бойко, в ефірі одного з українських каналів заявив, що він не вважає президента Росії - вбивцею.
Росія назвала Шевченка російським поетом: відповідь МЗС
МЗС України відреагували на заяву російських пропагандистів про відношення постаті Тараса Шевченка та його творчості до Росії. Українські дипломати назвали це маніпулятивним і зухвалим посяганням країни-агресора на спадщину поета.
Loading...
Load next