Європарламент проголосував за невизнання виданих рф паспортів на окупованих територіях

Європарламент проголосував за невизнання виданих рф паспортів на окупованих територіях

Європарламент проголосував за невизнання російських паспортів, виданих на окупованих територіях України та Грузії, повідомили у євроінституції.

Європарламент схвалив рішення не приймати паспорти та інші проїзні документи, видані росією у незаконно окупованих регіонах України та Грузії, - йдеться у повідомленні.

Так, Європарламент затвердив угоду з Радою ЄС про "неприйняття проїзних документів, виданих рф в окупованих областях України і так званих територіях, що відкололися від Грузії, для цілей видачі віз або перетину зовнішніх кордонів ЄС", віддавши 531 голос "за", 7 "проти" та при 34 тих, хто утримався.

Неприйняття цих російських паспортів застосовуватиметься, коли хтось проситиме візу для в'їзду до ЄС або коли вони перетинанатимуть зовнішні кордони ЄС, - додали у євроінституції.

Згідно з пропозицією, Єврокомісія має проконсультуватися з країнами-членами ЄС та скласти список російських проїзних документів, зокрема паспортів, які не повинні прийматись.

Проте ті, хто рятується від конфлікту в Україні, як і раніше, зможуть в'їхати до ЄС з гуманітарних міркувань, - вказали у Європарлменті.

Після того, як рішення також буде офіційно ухвалене Радою ЄС та опубліковано в Офіційному журналі ЄС, воно набуде чинності наступного дня після публікації.

Нагадаємо, що Шольц закликав російську армію припинити атаки на мирне населення України.

Злата Новосельська pravdatutnews.com

Читайте також
Євродепутати вимагають надати Україні план дій щодо членства в НАТО Євродепутати вимагають надати Україні план дій щодо членства в НАТО
"Європейська народна партія" вимагає термінового зібрання в Європарламенті для обговорення ескалації російської агресії на кордоні з Україною.
Литва в ОБСЄ: Росія паспортизацією в ОРДЛО намагається виправдати агресію щодо Україні Литва в ОБСЄ: Росія паспортизацією в ОРДЛО намагається виправдати агресію щодо Україні
Російська Федерація здійснює незаконну видачу російських паспортів та громадянства в окремих районах Донецької та Луганської областей, як привід для поновлення агресії проти України.
Європарламент закликав Росію зупинити накопичення військ на кордоні з Україною Європарламент закликав Росію зупинити накопичення військ на кордоні з Україною
Депутати Європарламенту ухвалили колективну заяву щодо нарощування російської військової присутності на Сході України та вздовж її кордонів.
Loading...
Load next