WSJ: ковальчук переконував путіна, що Захід слабкий і настав час продемонструвати військову міць росії, вторгнувшись в Україну

WSJ: ковальчук переконував путіна, що Захід слабкий і настав час продемонструвати військову міць росії, вторгнувшись в Україну

Одним із найвпливовіших прихильників рішення володимира путіна про вторгнення в Україну став 71-річний мільярдер юрій ковальчук, який розвивав думку про те, що війна може показати Заходу силу росії. Пише Wall Street Journal.

Бізнесмен часто зустрічався з російським диктатором перед початком війни, а також розмовляв телефоном чи відеозв’язком. Заявляючи про це, газета посилається на друга родини ковальчука, а також на колишнього співробітника російської розвідки.

Сам ковальчук, санкції проти якого запровадили ще 2014 року, не лише бізнесмен, а й один із найбільших медіамагнатів — телеканали, газети, соцмережі, які дотримуються лінії кремля. У міру того, як відбувається війна в Україні, його медіа стають дедалі ціннішими в арсеналі кремля, вважає газета.

Телеканали ковальчука (у тому числі “Перший”) представляли спокійну картину призову мобілізованих, а також розповідали про українську “брудну бомбу” та передбачали розвал США, йдеться у публікації. За допомогою ковальчука путін зміцнює контроль над інтернетом у соцмережі “ВКонтакте”, яка заборонена в Україні.

Автори роблять висновки, що ковальчука більше мотивує саме патріотична ідеологія, а не атрибути багатства, про це говорять люди, які його знають. Він має великий вплив на політику та співробітників кремля, а також допомагає володіти акціями для сім’ї та друзів президента.

Коли у березні 2020 року розпочалася пандемія коронавірусу, він був готовий сидіти на карантині, щоб зустрічатися з путіним. За словами двох співрозмовників газети, вони обоє іноді годинами обговорювали наростаючий конфлікт із Заходом та історію росії.

Злата Новосельська - pravdatutnews.com

Читайте також
США підтримує Україну й готові допомогти в разі військової агресії з боку Росії США підтримує Україну й готові допомогти в разі військової агресії з боку Росії
Америка заявила, що Росія використовує агресивний підхід у розв'язанні конфлікту на Донбасу й повинна негайно припинити свої наступальні дії.
Зеленський намагався поговорити з Путіним, однак він відмовився Зеленський намагався поговорити з Путіним, однак він відмовився
Після загибелі чотирьох українських військових під Шумами, президент України Володимир Зеленський намагався поговорити з Путіним. Однак, той відмовився, бо ніби то нема про, що говорити.
Хомчак заявив, що ЗСУ готові до загострення воєнної ситуації на сході України Хомчак заявив, що ЗСУ готові до загострення воєнної ситуації на сході України
Збройні сили Україні готові до швидкого реагування на ймовірні провокації Росії уздовж українсько-російського кордону та в зоні ООС.
Loading...
Load next