Конгрес США вніс резолюцію про виключення росії з Ради безпеки ООН — Foreign Policy

Конгрес США вніс резолюцію про виключення росії з Ради безпеки ООН — Foreign Policy

Двоє американських законодавців, які очолюють незалежну урядову організацію з прав людини, представили резолюцію, яка закликає президента Джо Байдена вивести росію з Ради Безпеки ООН. Повідомляє Foreign Policy.

У резолюції Конгресу, опублікованій Foreign Policy, представники Стів Коен і Джо Вілсон заявили, що росія здійснила “грубі порушення” Статуту ООН, які ставлять під сумнів її право мати місце в Раді Безпеки, включаючи псевдореферендуми, звірства в українських містах, таких як Буча, “бряцання” ядерною зброєю та створення ризиків для світового постачання продовольства.

Україна також виступає за те, щоб росія була виведена з Ради, хоча експерти залишаються скептичними, що такі зусилля спрацюють.

Статут ООН не містить жодних положень про усунення постійного члена Ради Безпеки. Хоча країни можуть бути повністю виключені з Організації Об’єднаних Націй, для цього знадобиться більшість у дві третини голосів у Генеральній Асамблеї, включаючи одностайну згоду самої ради.

Нагадаємо, що Рада ухвалила всі законопроєкти, необхідні для початку переговорів про вступ України в ЄС.

Злата Новосельськаpravdatutnews.com

Читайте також
росія в ООН раптом визнала свою причетність до звірств у Бучі, назвала війну - війною, а не "спецоперацією" (відео) росія в ООН раптом визнала свою причетність до звірств у Бучі, назвала війну - війною, а не "спецоперацією" (відео)
Небензя також визначив агресію проти України забороненим для РФ словом "війна".
Радбез ООН не збиратиметься 4 квітня на позапланове засідання, як того вимагала Росія — Reuters Радбез ООН не збиратиметься 4 квітня на позапланове засідання, як того вимагала Росія — Reuters
Засідання за позивом України проведуть завтра.
Loading...
Load next