Начальник ГУР МО оцінив ймовірність вторгнення з території білорусі

Начальник ГУР МО оцінив ймовірність вторгнення з території білорусі

Начальник Головного управління розвідки Міноборони Кирило Буданов наголосив, що на сьогоднішній день ймовірність повторного наступу на Україну з території білорусі залишається низькою. Пише The New York Times.

За словами Буданова, повністю відкидати можливість наступу не можна, але зараз немає даних, які б підтверджували ймовірність загрози.

Він зазначив, що російські війська в білорусі не вибудовані в штурмові порядки, а з навчальних таборів мобілізованих відправляють воювати на схід України.

Також для проведення атаки на полігонах не вистачає бронетехніки.

При цьому, росіяни створюють видимість підготовки до нападу. Зокрема, за радянським методом вони саджали солдатів у потяги і направляли їх до кордону з Україною, після чого повертали назад на позиції. Такі маневри начальник Головного управління розвідки Міноборони назвав “каруселями”.

Нагадаємо, що "Україна планує розширити сферу впливу в світі", – Зеленський.

Злата Новосельськаpravdatutnews.com

Читайте також
Лукашенко і Путін обговорили прагнення України щодо вступу в НАТО Лукашенко і Путін обговорили прагнення України щодо вступу в НАТО
Президенти Білорусі та Російської Федерації обговорили теперішню ситуацію в Україні й домовилися зустрітися найближчим часом, щоб обговорити наявні проблеми в їх країнах.
Переговорів в Мінську щодо Донбасу більше не буде: Україна шукає новий майданчик Переговорів в Мінську щодо Донбасу більше не буде: Україна шукає новий майданчик
Голова української делегації у Тристоронній контактній групі та за сумісництвом перший президент України Леонід Кравчук вважає, що після затримання журналіста Романа Протасевича у столиці Білорусі - Мінську, переговори щодо Донбасу слід перенести до нейтральної країни.
Росія відреагувала на слова Кравчука про перенесення переговорів щодо Донбасу з Мінська Росія відреагувала на слова Кравчука про перенесення переговорів щодо Донбасу з Мінська
Міністр закордонних справ РФ Сергій Лавров гостро відреагував на заяву Кравчука та сподівається, що Франція та Німеччина не підтримають перенесення переговорів зі столиці Білорусі - Мінська.
Loading...
Load next