У Мінкульті відповіли, чи залишиться УПЦ МП в Києво-Печерській Лаврі

У Мінкульті відповіли, чи залишиться УПЦ МП в Києво-Печерській Лаврі

Наразі створено міжвідомчу урядову групу, яка буде вивчати питання щодо подальшого використання майна Києво-Печерської Лаври. Про це йдеться в повідомленні офіційного Telegram-каналу Міністерства культури та інформаційної політики України.

МКІП рекомендував не продовжувати оренду з огляду на завершення терміну дії договорів та указом Президента України №820/2022 про рішення РНБО України від 1 грудня 2022 року “Про окремі аспекти діяльності релігійних організацій в Україні і застосування персональних спеціальних економічних та інших обмежувальних заходів (санкцій)". Відповідний лист в.о. генерального директора Національного заповідника Києво-Печерська Лавра Олександр Рудник направив Високопреосвященнішому Павлу, Митрополиту Вишгородському та Чорнобильському, наміснику Свято-Успенської Києво-Печерської Лаври, – йдеться в повідомленні МКІП.

МКІП повідомляє, що "створено міжвідомчу урядову комісію для вивчення питання подальшого використання майна Заповідника".

З огляду на те, що на Верхній Лаврі угода закінчується, то до закінчення терміну перевірки використання церковного майна унеможливлюється, - вказали у міністерстві.

Нагадаємо, що УПЦ (МП) відмовилася перейменуватися попри рішення суду.

Злата Новосельськаpravdatutnews.com

Читайте також
Призначили нову голову Національної служби здоров'я України Призначили нову голову Національної служби здоров'я України
Уряд призначив Наталю Гусак головою НСЗУ.
Залізна завіса часів СРСР здаватиметься раєм: у Росії більше нема майбутнього Залізна завіса часів СРСР здаватиметься раєм: у Росії більше нема майбутнього
Кремлівський фюрер та його найближче оточення, яке розпочало криваву війну з Україною, остаточно підписало вирок Росії. Цілком ймовірно, що країні-агресорці вже через місяць доведеться оголошувати дефолт, однак це лише початок тотальної деградації РФ.
Loading...
Load next