Українці за кордоном отримають можливість реєструвати акти цивільного стану – рішення Кабміну

Українці за кордоном отримають можливість реєструвати акти цивільного стану – рішення Кабміну

Кабінет Міністрів України схвалив надання громадянам України, які перебувають за кордоном, можливості отримувати послуги у сфері державної реєстрації актів цивільного стану незалежно від місця проживання чи перебування. Як повідомив представник Кабміну у Верховній Раді Тарас Мельничук у Telegram, відповідне рішення ухвалено на засіданні уряду у вівторок.

Рішення передбачає, що в умовах воєнного стану до законодавчого врегулювання закордонні дипломатичні установи України отримують можливість із використанням Державного реєстру актів цивільного стану громадян здійснювати таку держреєстрацію, вносити зміни до актових записів, поновлювати та анулювати їх незалежно від місця зберігання паперового носія актового запису цивільного стану. Також вони зможуть повторно видавати свідоцтва про державну реєстрацію актів цивільного стану та витяги з реєстру.

Нагадаємо, що народну депутатку України Олену Хоменко обрано Віце-Президенткою ПАРЄ.

Злата Новосельська pravdatutnews.com

Читайте також
Гончарука могли прослуховувати люди, наближені до олігарха, - Рябошапка (відео) Гончарука могли прослуховувати люди, наближені до олігарха, - Рябошапка (відео)
Колишній генпрокурор Рябошапка заявив, що знає ім'я цього олігарха, однак "але я не хотів би відкривати або порушувати таємницю досудового розслідування".
Loading...
Load next