ЄС готується прийняти Зеленського на саміті в Брюсселі - FT

ЄС готується прийняти Зеленського на саміті в Брюсселі - FT

Європейський Союз готується прийняти президента України Володимира Зеленського на саміті в Брюсселі, який пройде цього тижня. Про це розповіли співрозмовники Financial Times і наголосили, що зірвати візит українського лідера можуть проблеми щодо безпеки. 

Очікується, що Зеленський виступить на спеціальній сесії Європейського парламенту, і, ймовірно, це буде його другий візит за межі України з початку повномасштабного вторгнення рф у лютому 2022 року. Минулого тижня президент приймав у Києві президента Європейської комісії Урсулу фон дер Ляєн та голову Європейської ради Шарля Мішеля. Відповідаючи на питання про перспективу візиту до Брюсселя, він наголосив, що занепокоєний питанням безпеки, пов’язаних із такою поїздкою.

Відверто кажучи, є великі ризики, якщо я кудись поїду. Це правда, – сказав Зеленський журналістам 3 лютого, відповідаючи на питання про можливий візит до Брюсселя.

За словами речника голови Євроради, є "відкрите запрошення" українського президента відвідати Брюссель. Прессекретар президента Європарламенту Роберти Метсоли та речник Зеленського відмовилися від коментарів, пише видання.

Нагадаємо, що Ігор Абрамович від ОПЗЖ складає мандат.

Злата Новосельськаpravdatutnews.com

Читайте також
Зеленський підписав закон про "локалізацію": вже не суперечить асоціації з ЄС Зеленський підписав закон про "локалізацію": вже не суперечить асоціації з ЄС
У грудні парламент ухвалив зміни до закону про державні закупівлі в оновленій редакції, яка прибрала ті зміни правил закупівлі, що суперечили Угоді про асоціацію з ЄС.
Путін пояснив, чому так стурбований можливістю вступу України до НАТО Путін пояснив, чому так стурбований можливістю вступу України до НАТО
Президент США Джо Байден сказав президенту Росії Володимиру Путіну, що в разі вторгнення РФ в Україну, Сполучені штаті зміцнять східний фланг НАТО, а також нададуть Києву більше військової допомоги.
Loading...
Load next