Плани Кремля щодо переобрання путіна вп’яте

Плани Кремля щодо переобрання путіна вп’яте

Адміністрація Володимира Путіна сформулювала попередні "ідеологічні установки" президентської кампанії 2024 року, згідно з якими нинішній очільник Росії буде позиціонуватись, як "хранитель традиційних цінностей". Повідомляє "Meduza" з посиланням на джерела.

За задумом АП, на чергових виборах Володимир Путін позиціонуватиметься насамперед як "хранитель традиційних цінностей". Крім того, кремлівські ідеологи мають намір зробити ставку на риторику про "моральну перевагу" росії над іншими країнами.

Близький до Кремля співрозмовник видання зазначив, що "консервативну ізоляціоністську ідеологію" для нової президентської кампанії "почали опрацьовувати" ще до початку війни, наприкінці 2021 року.

Тоді в Кремлі розмірковували про те, що тема "антизахідного консерватизму" має поступово витіснити просування ідей "русского міра" в риториці чиновників і пропагандистів. Виборцям планувалося продавати образ Росії як "держави в собі", що зберігає традиції і відносно мало взаємодіє із зовнішнім світом.

Зараз ці напрацювання скоригували: тема "русского мира", до якого нібито належать багато країн колишнього СРСР, має стати частиною концепції "держави в собі".

Джерела видання кажуть,  що однією з ідеологічних основ кампанії стануть напрацювання проєкту "ДНК Росії". Цим проєктом, покликаним вивчати "російський світогляд", політичний блок Кремля займається разом із просвітницьким товариством "Знання".

Що таке "російський світогляд", організатори проєкту чітко не пояснюють. Видання припускає на основі тверджень ідеологів, що це певні "ціннісні константи", "властиві" Росії протягом усієї її історії. Серед цих "констант" - "громадськість, почуття обов'язку і надцілі, екзистенційна стійкість і пріоритет нематеріального над меркантильним".

На закритому семінарі, де обговорювалась президентська кампанія, також визначили, що Путін має перевершити свої ж результати 2018 року - тоді він отримав 76,69% голосів за явки 67,54% (на виборах 2012-го ці показники були 63,6% голосів за явки 65,34%).

Нагадаємо, що "Польща та Словаччина створюють коаліцію для передачі Україні МіГ-29", - Блащак.

Злата Новосельськаpravdatutnews.com

Теги: 
Читайте також
"Провокації з боку РФ": Україну 20 грудня відвідають президенти Польщі та Литви "Провокації з боку РФ": Україну 20 грудня відвідають президенти Польщі та Литви
2 грудня Зеленський, Дуда та Науседа провели переговори у форматі відеоконференції.
Байден поговорив з європейськими лідерами перед відеоконференцією Путіним Байден поговорив з європейськими лідерами перед відеоконференцією Путіним
Президент США поговорив із лідерами Німеччини, Італії, Франції і Британії .
"Ми за мир у регіоні": Ердоган офіційно заявив, що Туреччина готова стати посередником між Україною та Росією "Ми за мир у регіоні": Ердоган офіційно заявив, що Туреччина готова стати посередником між Україною та Росією
За словами турецького лідера, для цього Анкара налагодила контакти і з українською стороною, і з президентом РФ Володимиром Путіним.
Loading...
Load next