Апеляційний суд Києва дав дозвіл на затримання Поклонської

Апеляційний суд Києва дав дозвіл на затримання Поклонської
Раніше українські органи оголосили її в розшук за пособництво окупації Криму.

Київський апеляційний суд у понеділок, 6 грудня, дозволив затримання колишньої глави кримської окупаційної прокуратури Наталії Поклонської. Повідомляє Київський апеляційний суд.

Поклонська підозрюється у вчиненні кримінальних правопорушень:

  • «Дії, спрямовані на насильницьку зміну чи повалення конституційного ладу або на захоплення державної влади»;
  • «Посягання на територіальну цілісність і недоторканність України»;
  • «Державна зрада»;
  • «Створення, керівництво злочинною спільнотою або злочинною організацією, а також участь у ній».

Затримання необхідне для участі в розгляді клопотання про обрання запобіжного заходу у вигляді тримання під вартою.

За результатами апеляційного розгляду апеляційну скаргу, подану прокурором, задоволено, постанову слідчого судді Шевченківського районного суду міста Києва від 27 вересня 2021 року скасовано.

Постановлено нову ухвалу, якою задоволено клопотання прокурора офісу Генерального прокурора про надання дозволу на затримання Поклонської з метою її участі в розгляді клопотання про обрання запобіжного заходу у вигляді утримання під вартою, - резюмує повідомлення.

Нагадаємо, що "Сховатися не вийде навіть в Африці": Україна звернулася до Кабо-Верде через Поклонську. Колишня прокурорка окупованого Криму перебуває під санкціями України, ЄС, США, Канади та Японії.

Злата Новосельська pravdatutnews.com

Читайте також
Посол ЄС закликав РФ негайно звільнити затриманих кримських татар Посол ЄС закликав РФ негайно звільнити затриманих кримських татар
Глава представництва ЄС в Україні Матті Маасікас закликав Росію негайно звільнити всіх затриманих кримських татар і припинити переслідування і залякування в незаконно анексованому Криму.
Лукашенко звинуватив Україну у підготовці бойовиків та перекиданні зброї до Білорусі Лукашенко звинуватив Україну у підготовці бойовиків та перекиданні зброї до Білорусі
Олександр Лукашенко звинуватив українську владу в підготовці бойовиків, яких нібито вона направляє до Білорусі.
Оприлюднені журналістами "плівки" Медведчука вивчають експерти, - СБУ (відео) Оприлюднені журналістами "плівки" Медведчука вивчають експерти, - СБУ (відео)
Справжність та достовірність матеріалів одного із українських проєктів журналістських розслідувань про діяння проросійського нардепа та кума Путіна, Віктора Медведчука в період 2014-2018 років наразі перевіряють експерти.
Loading...
Load next