Заборона евакуації автомобілів на період воєнного стану призведе до колапсу в центрі Києва - КМДА

Заборона евакуації автомобілів на період воєнного стану призведе до колапсу в центрі Києва - КМДА

Директор Департаменту транспортної інфраструктури Київської міської державної інфраструктури Руслан Кандибор прогнозує транспортний колапс у центральній частині української столиці в разі заборони евакуювати автомобілі на період воєнного стану, повідомляють на сайті КМДА в п'ятницю.

Порушники зможуть залишати транспортні засоби там, де вони захочуть – на смугах і зупинках громадського транспорту, велосипедних доріжках, пішохідних переходах тощо. При цьому протягом перших 10 днів з моменту винесення постанови сплатять штраф лише 50% від загальної суми – 340 грн. І це буде дешевше, ніж паркуватися на паркувальних майданчиках, - сказав Кандибор в ефірі телеканалу "Київ".

Він також зазначив, що в разі ухвалення зареєстрованого у Верховній Раді законопроєкту №9092 від 10 березня щодо заборони тимчасового затримання транспортних засобів інспекторами з паркування під час дії правового режиму воєнного стану місто не матиме змоги евакуювати автомобілі, які створюють перешкоди для спецтехніки, зокрема для карет швидкої допомоги та пожежних машин.

За словами Кандибора, з такою ситуацією місто зіткнулося в перші дні війни, коли до Центрального вокзалу був повністю заблокований під’їзд покинутими транспортними засобами, що унеможливлювало повноцінну евакуацію людей.

Нагадаємо, що країни Заходу ведуть переговори про можливу передачу Україні винищувачів для допомоги у війні з рф — Sky News.

Злата Новосельська pravdatutnews.com

Читайте також
Напад на авто Шефіра: помічника Зеленського після обстрілу охороняє СБУ (відео) Напад на авто Шефіра: помічника Зеленського після обстрілу охороняє СБУ (відео)
Столичні правоохоронці на Київщині прочісують понад 430 гектарів лісу, поблизу якого було обстріляно автомобіль Сергія Шефіра. Жодного підозрюваного поки не затримано.
"Системний політичний тиск": Кличко прокоментував обшуки в комунальних підприємствах (відео) "Системний політичний тиск": Кличко прокоментував обшуки в комунальних підприємствах (відео)
Віталій Кличко заявив, що обшуки в компідприємствах і КМДА є політичним тиском й заявив, що "сценарій, який зараз відпрацьовують на столичній владі, ㅡ небезпечний прецедент для всієї країни".
Київ знову накрила гроза: через негоду у столиці загорілась будівля (відео) Київ знову накрила гроза: через негоду у столиці загорілась будівля (відео)
Рясні дощі з грозами 30 серпня спостерігались в декількох районах Києва - злива накрила центр столиці, і під ударом опинилися Хрещатик і НСК "Олімпійський".
Loading...
Load next