США припиняють ділитися даними про ядерні сили з росією – Білий дім

США припиняють ділитися даними про ядерні сили з росією – Білий дім

Сполучені Штати поінформували росію, що не обмінюватимуться даними про свої ядерні сили, заявив у вівторок представник Білого дому, назвавши цю зміну відповіддю на рішення Москви призупинити участь у новому договорі про СНО. Пише The Wall Street Journal.

Згідно з міжнародним правом, Сполучені Штати мають право реагувати на порушення росією нового договору про СНО, приймаючи пропорційні та оборотні контрзаходи, щоб спонукати росію повернутися до виконання своїх зобов'язань, - заявив представник Ради національної безпеки.

Дані США, які не розкриваються, включають докладну інформацію про кількість бомбардувальників, ракет та ядерних боєголовок, розгорнутих на конкретних американських базах, які підлягають обміну кожні шість місяців відповідно до нової угоди щодо СНО.

Це означає, що оскільки заявлене росією призупинення дії нового договору СНО є юридично недійсним, США згідно із законом дозволено не оновлювати наші дані у відповідь на порушення з боку росії, - додав представник.

США, як і раніше, планують оприлюднити дуже загальну інформацію про загальну кількість своїх боєголовок, розгорнутих ракет і бомбардувальників, а також ядерних систем, які не повністю готові до роботи.

Адміністрація Байдена також продовжує практично щодня повідомляти росію про переміщення її стратегічних ракет, бомбардувальників і підводних човнів або зміни їхнього бойового статусу, як того вимагає договір.

Нагадаємо, що Охтирка отримала відзнаку "Місто-герой".

Злата Новосельська pravdatutnews.com

Читайте також
Росія використовує Азовське море як театр військових дій, — Кулеба Росія використовує Азовське море як театр військових дій, — Кулеба
Своєю чергою сенатори Шагін та Портман надали чотири поради Байдену на тлі загрози подільного російського вторгнення на територію України.
У Білому домі спростували чутки про "недовіру" Байдена до Зеленського У Білому домі спростували чутки про "недовіру" Байдена до Зеленського
Президент США, за словами Джона Кірбі, захоплюється своїм українським колегою.
Білий дім офіційно підтвердив зустріч Зеленського і Байдена Білий дім офіційно підтвердив зустріч Зеленського і Байдена
Глава американської держави вже наступного тижня прийме Зеленського в Білому домі. Зустріч Володимира Зеленського і Джо Байдена запланована на 31 серпня.
Loading...
Load next