Балтійські країни забороняють в'їзд автомобілів з російськими номерами: деталі

Балтійські країни забороняють в'їзд автомобілів з російськими номерами: деталі

Естонія приєдналась до рішення щодо заборони в'їзду автомобілів з номерами рф.

Про це повідомив міністр закордонних справ Маргус Тсахкна.

Відсьогодні, точніше, за 16 хвилин, Естонія забороняє в'їзд усім транспортним засобам, зареєстрованим у Росії. Їх не запрошують сюди користуватися привілеями, які може запропонувати свобода, допоки Україна не доб'ється перемоги, – заявив глава естонського МЗС.

Естонія виконає рекомендації Європейської комісії, за якими країнам Євросоюзу не дозволено впускати на територію ЄС приватні автомобілі з російськими номерами.

Мета санкцій проти рф одна – змусити країну-агресора відступити до своїх кордонів. Оскільки Єврокомісія щойно дала роз'яснення щодо чинних санкцій, а Естонія вважає за необхідне використати всі можливості для підвищення ціни російської агресії, ми дійшли висновку, проконсультувавшись із владою Латвії та Литви, що обмеження найефективніші за умови спільного запровадження санкцій", – цитує міністра внутрішніх справ Лаурі Ляєнеметса ERR.

Як відомо, автівки на номерах рф не можуть в'їхати до Литви і Лтавії.

На цей час громадяни рф можуть перетнути кордон тільки в тому випадку, якщо вони мають на це право, або автобусом, або пішки, – заявила віцеміністерка закордонних справ Литви Йовіта Нелюпшене.

Лише ті росіяни, хто їде до Калінінграда, можуть користуватися своїми особистими авто. В іншому випадку вони ризикують мати проблеми, якщо спробують потрапити до Литви на машині з російським номером.

Будь-хто, хто перетинає кордон, будь то громадянин Росії або громадянин ЄС, з номерними знаками, зареєстрованими в Росії, якщо у них немає підтверджувальних документів про транзит до Калінінграда, вони повинні знати, що їх автомобіль буде конфіскований, – пояснює Нелюпшієне.

Раніше Литва не дозволяла в’їзду автомобілів, які були призначені для продажу на митниці. Решта російських машин могли потрапити до країни без проблем. Водночас авто з білоруськими номерами не підпадають під заборону.

Натомість автомобілі з російськими номерами, як і раніше, можуть в'їжджати до Фінляндії, а повідомлення про конфіскацію машин не відповідають дійсності.

Автомобілі з російськими номерами, як і раніше, можуть в'їжджати до Фінляндії. Якщо буде ухвалене інше рішення, то ми оголосимо про нього завчасно, – заявила керівниця санкційного відділу МЗС Піа Саріваара

За словами представниці МЗС, зовнішньополітичне відомство обговорить запропоновані Єврокомісією рекомендації разом з іншими державами ЄС, які межують із рф. Проте митниця не конфісковує автомобілі на кордоні між Фінляндією та рф.

Нагадаємо, У США розпочнуть процедуру імпічменту Байдена

Софія Ратинська - pravdatutnews.com

Читайте також
У Пентагоні відреагували на відведення російських військ від кордонів України У Пентагоні відреагували на відведення російських військ від кордонів України
У Міністерстві оборони США вважають, що наразі ще рано вважати, що Росія повністю відведе свої війська від українсько-російських кордонів, а також передчасно судити про щирість російських намірів, поки не були продемонстровані реальні кроки.
"Істерія, яка сьогодні нагнітається з боку РФ": Данілов у прямому ефірі пояснив, для чого Росія пересуває свої війська на кордоні "Істерія, яка сьогодні нагнітається з боку РФ": Данілов у прямому ефірі пояснив, для чого Росія пересуває свої війська на кордоні
Начальник ГУР Міноборони Кирило Буданов в інтерв'ю Military Times заявив, що Росія сконцентрувала понад 92 тисячі військових біля кордонів з Україною.
Сі Цзіньпін міг попросити Путіна не нападати на Україну під час Олімпіади - ЗМІ Сі Цзіньпін міг попросити Путіна не нападати на Україну під час Олімпіади - ЗМІ
Лідер Китаю нібито хвилюється, щоб нічого "не затьмарило" цю подію.
Loading...
Load next