Уряд планує залучити від міжнародних партнерів 42 млрд доларів у 2024 році - Шмигаль

Уряд планує залучити від міжнародних партнерів 42 млрд доларів у 2024 році - Шмигаль

Прем'єр-міністр України Денис Шмигаль заявляє, що уряд планує залучити від міжнародних партнерів 42 млрд доларів у 2024 році.

Цього року ми плануємо залучити від партнерів 42 млрд доларів, наступного року сума аналогічна, - сказав Шмигаль на пресконференції в п'ятницю.

Зокрема, 18 млрд доларів очікується від Європейського Союзу, також очікується 1,1-1,2 млрд доларів щомісячної підтримки від США.

Крім того, за його словами, ще є програма МВФ, програми Норвегії та Японії.

У нас є хороші перспективи, але робота в цьому напрямі дуже складно реалізується. Наші партнери запевнили нас у підтримці стільки, скільки це буде потрібно, в тих параметрах, які будуть потрібні Україні, - додав він.

Прем'єр наголосив, що станом на сьогодні переговори щодо необхідної кількості коштів на наступний рік тривають.

У мене є оптимізм, що нас підтримають і ми будемо мати стабільну макрофінансову бюджетну ситуацію, - підсумував Шмигаль.

Нагадаємо, Українські пари все частіше розривають шлюб в онлайн-форматі

Андрій Самойленко - pravdatutnews.com

Читайте також
Кабмін затвердив стратегію деокупації Криму Кабмін затвердив стратегію деокупації Криму
Кабінет міністрів на засіданні 29 вересня затвердив Стратегію деокупації та реінтеграції тимчасово окупованої території Автономної Республіки Крим та Севастополя. Про це заявив прем’єр-міністр України Денис Шмигаль.
Шмигаль презентував оновлену Програму діяльності уряду: що вона передбачає Шмигаль презентував оновлену Програму діяльності уряду: що вона передбачає
Під час виїзного засідання фракції «Слуга народу» Прем’єр-міністр Денис Шмигаль презентував народним депутатам оновлену Програму діяльності Уряду. Про це повідомляє Урядовий портал.
Україна зупиняє авіасполучення з Білоруссю Україна зупиняє авіасполучення з Білоруссю
У Кабінеті міністрів вирішили зупинити авіасполучення між Україною та Білоруссю з 26 травня і заборонити польоти над територією республіки.
Loading...
Load next