Зеленський прибув у США: візьме участь у заходах ООН та зустрінеться з Байденом

Зеленський прибув у США: візьме участь у заходах ООН та зустрінеться з Байденом

Президент України Володимир Зеленський у понеділок увечері повідомив про прибуття до Сполучених Штатів для участі в заходах Генеральної асамблеї ООН та зустрічей із американськими посадовцями.

Про це Зеленський повідомив у соцмережах.

За словами президента, у Нью-Йорку він спершу зустрінеться з українськими військовими, які перебувають на реабілітації та лікуванні, а потім братиме участь у заходах ООН – Генеральної асамблеї, Саміту цілей сталого розвитку й Ради безпеки.

Вже намічені вагомі двосторонні зустрічі. Територіальна цілісність держави – ключовий принцип усіх базових міжнародних документів, зокрема Статуту ООН. І треба повернути йому повну силу, зруйновану російським вторгненням, та збільшити можливості ООН зупиняти агресії та запобігати їм. Україна зробить чітку пропозицію щодо цього членам ООН, – написав голова держави.

Нагадаємо, У Молдові затримали 11 українців-нелегалів

Андрій Самойленко - pravdatutnews.com

Читайте також
Візит Зеленського до Вашингтона: підписано два документи в енергетичній сфері Візит Зеленського до Вашингтона: підписано два документи в енергетичній сфері
В Україна планують збудувати чотири енергоблоки за американською технологією. Загальна вартість проєкту сягне до 30 мільярдів доларів.
Зеленський привіз Байдену на зустріч у США список українських полонених Зеленський привіз Байдену на зустріч у США список українських полонених
Питання українських військовополонених, заручників і політв'язнів порушуватимуть під час візиту Зеленського у США.
Держсекретар США Блінкен відвідає Україну з офіційним візитом Держсекретар США Блінкен відвідає Україну з офіційним візитом
Державний секретар США Ентоні Блінкен в травні може відвідати Україну. Наразі тривають переговори та узгодження щодо візиту американського посадовця.
Loading...
Load next