Росія перетворює електростанції інших країн на «брудні бомби» - Зеленський

Росія перетворює електростанції інших країн на «брудні бомби» - Зеленський

Росія не тільки поширює свої ненадійні технології будівництва атомних електростанцій, але й перетворює електростанції інших країн на справжні «брудні бомби».

Про це Президент України Володимир Зеленський сказав, виступаючи під час загальних дебатів Генеральної Асамблеї ООН.

Світ неодноразово був свідком того, як Росія використовувала енергію як зброю. Кремль озброював нафту і газ, щоб послабити лідерів інших країн. Зараз загроза ще більша. Росія озброює ядерну енергію. Вона не лише поширює свої ненадійні технології будівництва атомних електростанцій, але й перетворює електростанції інших країн на справжні брудні бомби, - сказав Зеленський.

Як приклад він навів Запорізьку електростанцію, яку країна-агресор обстріляла, окупувала і тепер шантажує інших витоками радіації.

Чи є сенс скорочувати ядерну зброю, коли Росія озброює атомні електростанції? Страшне питання. Глобальна архітектура безпеки не пропонує жодної відповіді чи захисту від такої підступної радіаційної загрози... І поки що не існує жодної відповідальності для радіаційних шантажистів, - підкреслив Президент.

Нагадаємо, У Харкові затримано чоловіка, який вчинив подвійне вбивство: одній з жертв він встромив ніж в око

Андрій Самойленко - pravdatutnews.com

Читайте також
Майже 40 країн в ООН звинуватили Росію в поширенні фейків проти України Майже 40 країн в ООН звинуватили Росію в поширенні фейків проти України
Члени Організації Об'єднаних Націй заявили, що Росія використала захід Ради Безпеки ООН у своїх інтересах. У межах заходу Кремль висунув безпідставні звинувачення країнам Балтії та Україні.
ВР підготувала звернення до ООН та Європейського Парламенту через шантаж Росії ВР підготувала звернення до ООН та Європейського Парламенту через шантаж Росії
Проєкт постанови пропонує визнати, що військовий шантаж Росії є порушенням і українського, і міжнародного законодавства.
Комітет ООН схвалив оновлену резолюцію про Крим Комітет ООН схвалив оновлену резолюцію про Крим
Третій комітет ООН схвалив проєкт оновленої резолюції Генасамблеї ООН про ситуацію в окупованому Криму.
Loading...
Load next