Україна і Польща не можуть жити так, ніби між ними китайська стіна - торгпред Качка

Україна і Польща не можуть жити так, ніби між ними китайська стіна - торгпред Качка

Україна та Польща як дві сільськогосподарські країни повинні домовлятися так, щоб враховувати інтереси як українських, так і польських фермерів.

Про це польському виданню Onet розповів торговий представник України, заступник міністра економіки Тарас Качка.

Ми повинні бути обережними, щоб показати один одному, що ми не є загрозою, заспокоїти ринки і зняти обмеження, – сказав Качка, коментуючи теперішню зернову кризу.

За його словами, в України та в Польщі є багато тем і планів у сільському господарстві, як розвиватися разом. 

Україна і Польща – дві сільськогосподарські країни, і ми не можемо жити так, ніби між нами стоїть китайська стіна, – зазначив він.

Качка додав, що "всі розмови з українського боку про якісь заборони – це про випадок, який, я сподіваюся, ніколи не станеться". 

Польські яблука і капуста повинні продаватися на українському ринку доти, доки вони не завдають шкоди. Так само, як українські товари не завдають шкоди польському ринку, – сказав Качка.

За його словами, формула угоди між країнами досить проста: український уряд повинен думати про польських фермерів, а польський уряд повинен думати про українських фермерів.

Наведу приклад: з 2014 року імпорт польських сирів на український ринок збільшується на 100% щороку. Збільшення імпорту не є шкідливим. 43 відсотки імпорту сирів в Україну припадає на Польщу. Інтереси польських фермерів цікавлять мене так само, як і українських. Але ми хочемо, щоб наші колеги почули про наші інтереси, – зазначив заступник міністра економіки України.

Нагадаємо, Окупанти планують диверсії на кордоні з Харківською та Сумською областями

Андрій Самойленко - pravdatutnews.com

Loading...
Load next