Зеленський провів телефонну розмову з президентом ПАР

Зеленський провів телефонну розмову з президентом ПАР

Президент України Володимир Зеленський поговорив телефоном з колегою із Південно-Африканської Республіки Сирілом Рамафосою. 

Про це повідомив Зеленський у соцмережах.

Під час розмови лідери держав обговорили експорт українського зерна, Формулу миру та ситуацію на Близькому Сході.

Провів тривалу телефонну розмову з Президентом ПАР Сирілом Рамафосою. Ми констатували необхідність продовження експорту українського зерна, що критично для глобальної продовольчої безпеки, - заявив президент України. 

Він також запросив ПАР до участі в другому саміті Grain From Ukraine. За словами Зеленського, "дуже важливо, що ПАР підтримує Українську Формулу Миру й братиме участь у наступних раундах переговорів щодо її реалізації".

Не менш важливо й те, що взаємини країн відчутно нарощуються, насамперед на найвищому рівні, - зазначив голова держави.

Крім того, Зеленський і Рамафоса обмінялися думками щодо ситуації на Близькому Сході та обговорили можливість евакуації громадян ПАР із зони конфлікту в регіоні.

Нагадаємо, Орбан зустрівся з путіним у Пекіні

Софія Ратинська - pravdatutnews.com

Читайте також
США підтримує Україну й готові допомогти в разі військової агресії з боку Росії США підтримує Україну й готові допомогти в разі військової агресії з боку Росії
Америка заявила, що Росія використовує агресивний підхід у розв'язанні конфлікту на Донбасу й повинна негайно припинити свої наступальні дії.
Зеленський намагався поговорити з Путіним, однак він відмовився Зеленський намагався поговорити з Путіним, однак він відмовився
Після загибелі чотирьох українських військових під Шумами, президент України Володимир Зеленський намагався поговорити з Путіним. Однак, той відмовився, бо ніби то нема про, що говорити.
Хомчак заявив, що ЗСУ готові до загострення воєнної ситуації на сході України Хомчак заявив, що ЗСУ готові до загострення воєнної ситуації на сході України
Збройні сили Україні готові до швидкого реагування на ймовірні провокації Росії уздовж українсько-російського кордону та в зоні ООС.
Loading...
Load next