Фінляндія оголосила про початок виробництва артилерійських боєприпасів для України

Фінляндія оголосила про початок виробництва артилерійських боєприпасів для України

Міністр оборони Фінляндії Антті Хякканен заявив, що найближчими тижнями уряд країни ухвалить важливе рішення щодо збільшення виробництва артилерійських снарядів.

Про це повідомляє фінське видання Iltalehti.

Ми завершили переговори про те, як Фінляндія буде збільшувати виробництво важких боєприпасів для озброєння України. Це рішення буде прийнято дуже скоро, ‒ заявив Хеккянен.

Він наголосив, що рішення, ймовірно, буде прийнято ще до Різдва.

Плани вже готові. Наразі оголошено про план значного збільшення виробництва боєприпасів. Ми маємо намір підтримати Україну ще сильніше, ніж зараз. Водночас ми ще більше підвищимо готовність Фінляндії та країн Північної Європи до виробництва боєприпасів, ‒ додав Хеккянен.

Вартість збільшення виробництва боєприпасів сягатиме десятків мільйонів євро. Nammo Lapua виробляє артилерійські снаряди у Фінляндії та співпрацює з Центром вибухових речовин Сил оборони. За словами Хякканена, "Фінляндія звернулася як до НАТО, так і до ЄС, особливо до великих європейських країн-членів, із закликом збільшити допомогу Україні у вигляді озброєнь".

Озброєння України та її виживання як незалежної держави є питанням долі для Фінляндії. 

Ми розглядаємо озброєння України як фатальне питання. Пріоритет нашого впливу в ЄС і НАТО - підштовхнути великі країни, особливо в Європі, до збільшення виробництва озброєнь, ‒ зазначив Хякканен.

Міністр оборони пообіцяв, що Фінляндія відіграватиме більшу, ніж її розмір, роль в озброєнні України.

Фінляндія може відігравати більшу роль у виробництві боєприпасів для України, ніж чисельність її населення, ‒ додав Хеккянен.

Хеккянен висловив сподівання, що приклад Фінляндії змусить інші країни виконати свої обіцянки щодо збільшення виробництва артилерійського озброєння.

Є дві причини для нарощування виробництва боєприпасів: підтримка України в її оборонній боротьбі та посилення власної обороноздатності європейських країн. За останні 30 років цей потенціал був надто ослаблений, ‒ констатував Хеккянен.

Нагадаємо, Пов’язані з рф і Китаєм хакери зламали найнебезпечніший ядерний об’єкт Британії - The Guardian

Софія Ратинська - pravdatutnews.com

Читайте також
Фінляндія закрила в'їзд для вантажівок з РФ та Білорусі Фінляндія закрила в'їзд для вантажівок з РФ та Білорусі
З 9 квітня заборонила в'їзд на свою територію російських та білоруських вантажівок.
"Важливість діалогу з Росією": лідери Франції та Фінляндії обговорили ситуацію навколо України "Важливість діалогу з Росією": лідери Франції та Фінляндії обговорили ситуацію навколо України
Своєю чергою Фінляндія поки не планує вступати в НАТО.
Loading...
Load next