Пов’язані з рф і Китаєм хакери зламали найнебезпечніший ядерний об’єкт Британії - The Guardian

Пов’язані з рф і Китаєм хакери зламали найнебезпечніший ядерний об’єкт Британії - The Guardian

ІТ-системи найнебезпечнішого ядерного об’єкта Великої Британії – Селлафілд – були зламані кібергрупами, тісно пов’язаними з Росією та Китаєм.

Про це повідомляє The Guardian.

Як показало розслідування, старший персонал великого сховища ядерних відходів приховував факт злому та його можливі наслідки.

У статті зазначається, що "керівництво об'єкта не знає достеменно, коли ІТ-системи були вперше зламані". За словами джерел видання, вперше злом було виявлено у 2015 році, коли експерти зрозуміли, що в комп’ютерні мережі Селлафілда вбудовано шкідливе програмне забезпечення, яке може використовуватися для шпигування чи атаки на системи.

Невідомо, чи вдалося знищити шкідливе ПЗ. Це може означати, що деякі з найбільш чутливих видів діяльності Селлафілда, як-от переміщення радіоактивних відходів, моніторинг витоків небезпечних матеріалів і перевірка щодо пожеж, були скомпрометовані, пише видання.

Його джерела припускають, що, ймовірно, іноземні хакери отримали доступ до конфіденційних матеріалів на об’єкті, що є одним із найнебезпечніших у світі.

На цьому об’єкті розташоване найбільше сховище плутонію на планеті, а також сміттєзвалище ядерних відходів після збройних програм і десятиліть атомної енергетики. Під охороною поліції на Селлафілді також зберігаються плани на випадок надзвичайних ситуацій, які будуть використані, якщо Велика Британія зазнає іноземного нападу або катастрофи.

В Управлінні ядерного реагування Британії (ONR) підтвердили, що Селлафілд не відповідає кіберстандартам, але відмовилися коментувати порушення або заяви про «приховування» злому.

Нагадаємо, Шмигаль і Фіцо обговорили відновлення України та енергетику

Софія Ратинська - pravdatutnews.com

Loading...
Load next