Зеленський прибув до Швейцарії: деталі

Зеленський прибув до Швейцарії: деталі

Президент України Володимир Зеленський прибув до Швейцарії з робочим візитом. Там він візьме участь у Давоському форумі, а також проведе переговори з лідерами країни.

Про це він написав у соумережі.

Зазначається, що спершу президент проведе переговори з головами обох палат парламенту, керівниками партій і фракцій, пані президенткою Віолою Амхерд у Берні.

Подякую за принципову підтримку суверенітету й територіальної цілісності України. Вірю, що участь Швейцарії у Формулі миру та її відповідний досвід допоможуть наблизити справедливий мир на основі нашого бачення, - заявив Зеленський. 

Також він планує обговорити тему повернення викрадених Росією українських дітей, санкції та пошук механізмів для використання заморожених російських активів, співпрацю щодо гуманітарного розмінування, фінансової підтримки та відбудови України.

У Давосі Зеленський проведе важливі двосторонні зустрічі з представниками Європейського Союзу і країн НАТО, щоб "підтримати динаміку нашої євроатлантичної інтеграції". Крім того, український президент зустрінеться із лідерами держав та великих бізнесів, щоб посилити оборонну та економічну стійкість України.

Нагадаємо, Всесвітній економічний форум: Туреччина відмовилася від участі через позицію організаторів щодо війни з ХАМАС

Софія Ратинська - pravdatutnews.com

Читайте також
Зеленський запропонував Путіну зустрітись на Донбасі, де йде війна Зеленський запропонував Путіну зустрітись на Донбасі, де йде війна
Президент України записав відеозвернення, яке було присвячене російській агресії. В ньому Володимир Зеленський запропонував президенту країни-агресорки Володимиру Путіну зустрітися "в будь-якій точці Донбасу, де йде війна".
Зеленський разом із Меркель та Макроном закликали Росію відвести свої війська від України Зеленський разом із Меркель та Макроном закликали Росію відвести свої війська від України
Лідери трьох держав звернулись до Російської Федерації із закликом відвести війська від кордону з Україною. Це політики повідомили за сьогоднішніми підсумками переговорів у Парижі.
Зеленський намагався поговорити з Путіним, однак він відмовився Зеленський намагався поговорити з Путіним, однак він відмовився
Після загибелі чотирьох українських військових під Шумами, президент України Володимир Зеленський намагався поговорити з Путіним. Однак, той відмовився, бо ніби то нема про, що говорити.
Loading...
Load next