Міністр оборони Польщі заявив, що в умовах російської загрози "варто готуватися до всього"

Міністр оборони Польщі заявив, що в умовах російської загрози "варто готуватися до всього"

Міністр оборони Польщі Владислав Косіняк-Камиш заявив, що не виключає будь-яких сценаріїв у подальшому розвитку війни Росії проти України, і Польща має бути готовою до них.

Про це він повідомив в інтерв'ю Super Express.

Міністра запитали, чи допускає він найгірший сценарій розв’язки у російсько-українській війні – поразку України і початок підготовки Росією агресії проти країн східного флангу НАТО, зокрема Польщі.  

Я допускаю усі сценарії, і абсолютно серйозно сприймаю найгірші з них. Такою є роль міністра оборони у ситуації, у якій ми зараз є, – відповів Косіняк-Камиш. 

Він зауважив, що ситуація дуже напружена не лише у європейському регіоні, але й на Близькому Сході та в Тихоокеанському регіоні.

Потрібно бути готовим до усіх сценаріїв. Тож ми проводимо аудит, робимо висновки і заповнюємо прогалини, зокрема у питанні озброєння. Великі закупівлі – це дуже важливо, але важливе й індивідуальне обладнання для солдатів, - зазначив міністр, додавши, що після зміни уряду вже укладено контракти на 19 млрд злотих, переважно з польським оборонпромом.   

Нагадаємо, Інтенсивність ворожих обстрілів зросла майже на чверть - Клименко

Софія Ратинська - pravdatutnews.com

Читайте також
У Польщі заявили про зустріч Дуди із Зеленським У Польщі заявили про зустріч Дуди із Зеленським
Про це заявив у понеділок в ефірі Польського радіо голова Бюро національної безпеки (BBN) Польщі Павел Солох.
"За даними розвідки, російські війська не готові до атаки", – ексглава МЗС Польщі "За даними розвідки, російські війська не готові до атаки", – ексглава МЗС Польщі
РФ недостатньо, щоби зайняти всю Україну.
Loading...
Load next