Литва викликала представника посольства Білорусі через заяви Лукашенка

Литва викликала представника посольства Білорусі через заяви Лукашенка

Литва викликала тимчасового повіреного Білорусі та вручила йому ноту протесту у зв’язку з останніми заявами самопроголошеного президента Лукашенка.

Про це повідомляє LRT.

До МЗС Литви викликали тимчасового повіреного Білорусі Ярослава Хмиля, якому вручили ноту протесту у зв’язку з погрозами Лукашенка на адресу Литви. 

В МЗС зазначили, що Лукашенко безпідставно звинувачує Литву у "створенні військової загрози" та закликає білоруську армію готуватися до конфронтації з країнами Балтії та Польщею. 

МЗС Литви відзначає, що такі заяви можна розцінювати як подальшу ескалацію агресивної зовнішньої політики білоруської влади, і вони є цілковито неприйнятними… МЗС вимагає, щоб Білорусь невідкладно надала офіційні пояснення даної заяви Лукашенка, та вкотре нагадує, що Литва вживатиме усіх можливих заходів для гарантування своєї безпеки, суверенітету і територіальної цілісності, – заявили у Вільнюсі. 

Нагадаємо, Путін віддасть всі території, якщо Україна вийде на лінію 2022 року - Зеленський

Софія Ратинська - pravdatutnews.com

Читайте також
"Виріжемо всіх мерзотників": Лукашенко відповів на запитання, чому знищує громадянське суспільство в Білорусі "Виріжемо всіх мерзотників": Лукашенко відповів на запитання, чому знищує громадянське суспільство в Білорусі
Олександр Лукашенко, який називає себе президентом Білорусі, в інтерв'ю ВВС погрожував ліквідувати структури в республіці, які фінансують країни Заходу.
"Власне бачення" перспектив: Лукашенко заявив, що Білорусь ніколи не стане демократичною державою, як Україна "Власне бачення" перспектив: Лукашенко заявив, що Білорусь ніколи не стане демократичною державою, як Україна
Зазначимо, що Європейський союз розширив санкційний список проти режиму самопроголошеного президента Білорусі Олександра Лукашенка.
ICAO підготувала звіт про примусову посадку в Мінську літака Ryanair із Протасевичем ICAO підготувала звіт про примусову посадку в Мінську літака Ryanair із Протасевичем
23 травня літак ірландської авіакомпанії Ryanair, який летів з Афін до Вільнюса, екстрено здійснив посадку в мінському аеропорту через повідомлення про мінування. Цим рейсом летів колишній головний редактор Telegram-каналу Nexta Роман Протасевич, під час перевірки документів в аеропорту його затримали.
Loading...
Load next