"Кожен виживає, як може": Кулеба відреагував на прохання не бити по НПЗ в РФ

"Кожен виживає, як може": Кулеба відреагував на прохання не бити по НПЗ в РФ

Міністр закордонних справ України Дмитро Кулеба не бачить звʼязку між ударами по російських нафтопереробних заводах та можливими проблемами на світовому енергетичному ринку, а також закликає надати ППО.

Про це повідомив глава української дипломатії в ефірі національного телемарафону.

А в нас через відсутність батарей Patriot росте перелік загиблих мирних громадян. Це нікого не хвилює? Я всіх наших партнерів дуже люблю і поважаю, але коли доходить до такої логіки, то в мене одне запитання: а через удари по нашій енергетичній системи, через відсутність Patriot росте кількість людей, які живуть без світла. Треба мислити своїми інтересами, – сказав він.

Кулеба зазначив, що наразі ведуться активні переговори про передання Україні двох батарей Patriot і однієї батареї SAMP/T, він назвав отримання додаткових систем ППО зараз найскладнішою задачею з початку війни.

Глава МЗС пояснив, що Україна готова прийняти системи в оренду чи на кордоні партнерів для захисту нашого простору поряд. За його словами, якби вже була готовність країн їх передати, це було б питання тижнів.

При всій повазі, вдячності, але ви вірите, що армія США не має запасної батареї Patriot, яку може передати Україні? – наголосив міністр.

Коментуючи прохання партнерів не бити по російських НПЗ, очільник української дипломатії нагадав, що ракетно-дронову війну розвʼязала Росія, та заявив, що не бачить звʼязку між цими атаками та можливими проблемами зі світовими цінами на нафту.

Якщо партнери кажуть: «Ми вам даємо завтра 7 батарей Patriot, але в нас до вас прохання: можна не робити ось цього, ось цього й ось цього», тоді є предмет для розмови. А якщо в тебе немає цих батарей, немає предмету розмови і при цьому тебе щось просять не робити, тоді про що говорити? Тоді кожен виживає, як може, – сказав Кулеба.

Нагадаємо, Макрон хоче всесвітнього "перемир’я" на час Олімпіади

Софія Ратинська - pravdatutnews.com

Читайте також
Переговори Байдена і Путіна: у Зеленського розповіли, чого очікують від онлайн-зустрічі Переговори Байдена і Путіна: у Зеленського розповіли, чого очікують від онлайн-зустрічі
Сенатори США закликають Байдена бути чітким і сильним у розмові з Путіним.
Франція приєднується: Макрон планує провести переговори із Зеленським та Путіним Франція приєднується: Макрон планує провести переговори із Зеленським та Путіним
Під час телефонної розмови Байден пригрозив Путіну наслідками нападу на Україну.
Кинджал Володимира Путіна спрямований у серце України, — американський колумніст Джон Голдберг Кинджал Володимира Путіна спрямований у серце України, — американський колумніст Джон Голдберг
На думку автора, Зеленський слушно стверджує, що США вже мали запровадити санкції проти Росії.
Loading...
Load next