Уряд Польщі схвалив утворення тимчасової буферної зони на кордоні з Білоруссю

Уряд Польщі схвалив утворення тимчасової буферної зони на кордоні з Білоруссю

Польський уряд підтримав пропозицію Міністерства внутрішніх справ і адміністрації про утворення тимчасової буферної зони на кордоні з Білоруссю, де почастішали напади на прикордонників.

Про це повідомив прем’єр-міністр Польщі Дональд Туск, передає RMF FM

Після виїзного засідання польського уряду в місті Білосток, розташованому за трохи більш як 50 кілометрів від кордону з Білоруссю, Туск оголосив про схвалення резолюції "про створення буферної зони на кордоні".

Ідея, звичайно, полягає в тому, щоб ускладнити переправлення нелегальних мігрантів через польсько-білоруський кордон і створити кращі умови для служби, як для Прикордонної служби, так і для військових і поліції, – заявив глава польського уряду.

Туск додав, що уряд усвідомлює негативні наслідки створення зони для населення та шукатиме шляхи, як допомогти місцевим мешканцям. Останнім часом ситуація на білорусько-польському кордоні знову загострилася, сутички мігрантів з прикордонниками стаються регулярно.

Нагадаємо, Юсов - про ураження Су-57: Путін скаженіє, реакція в Кремлі дуже відчутна

Софія Ратинська - pravdatutnews.com

Читайте також
Тіло мігранта з Сиріїї знайшли у лісі на кордоні Польщі Тіло мігранта з Сиріїї знайшли у лісі на кордоні Польщі
Тіло 20-річного мігранта знайшли неподалік польсько-білоруського кордону.
"Україна готується до різних сценаріїв розвитку ситуації на польсько-білоруському кордоні", - Олексій Данілов "Україна готується до різних сценаріїв розвитку ситуації на польсько-білоруському кордоні", - Олексій Данілов
Секретар Ради національної безпеки і оборони України Олексій Данілов провів у м. Луцьк нараду з керівниками міністерств і відомств, правоохоронних органів і військових формувань, головами Волинської, Рівненської, Житомирської, Київської та Чернігівської обласних державних адміністрацій.
Loading...
Load next