Україна та США підписали безпекову угоду на 10 років

Україна та США підписали безпекову угоду на 10 років

Президент України Володимир Зеленський та очільник США Джо Байден підписали двосторонню угоду про безпеку строком на 10 років.

Про це повідомляє Reuters.

Україна та Сполучені Штати уклали угоду під час саміту G7, що відбувається в Італії.

Сторони визнають цю угоду як підтримку мосту до можливого членства України в альянсі НАТО, ‒ зазначається в тексті угоди.

Відповідно до безпекової угоди, США підтверджують Україні її захист суверенітету та територіальної цілісності. Наголошується, що підписанти визнають необхідність України у військовій силі, а також "надійні можливості та стійкі інвестиції в її оборонно-промислову базу, які відповідають стандартам Організації Північноатлантичного договору (НАТО)".

Водночас акцентується, що Вашингтон має намір надати Києву довгострокову матеріальну, оборонно-промислову, інституційну підтримки, які здатні захищати Україну від агресії. Також Штати нададуть навчання, консультування та розвідку.

Згідно з підписаним документом, у разі нового нападу або загрози збройного нападу на Україну, її найвищі особи разом з американськими колегами зустрінуться протягом 24 годин для консультацій щодо відповіді та визначення оборонних потреб Києва.

Нагадаємо, В Україні випробували на полігоні важку машину для розмінування

Софія Ратинська - pravdatutnews.com

Читайте також
Переговори Байдена і Путіна: у Зеленського розповіли, чого очікують від онлайн-зустрічі Переговори Байдена і Путіна: у Зеленського розповіли, чого очікують від онлайн-зустрічі
Сенатори США закликають Байдена бути чітким і сильним у розмові з Путіним.
Байден різко відповів на вимоги Росії: не приймаю нічиїх "червоних ліній" Байден різко відповів на вимоги Росії: не приймаю нічиїх "червоних ліній"
Володимир Путін, коментуючи інформацію про підготовку Росії до повномасштабного наступу на Україну, сказав, що "червоною лінією" для Росії буде створення загроз для її безпеки, посилаючись на військові навчання НАТО й України в Чорному морі.
Патрульні катери США наближаються до України:  корабель перетнув протоку Дарданелли Патрульні катери США наближаються до України:  корабель перетнув протоку Дарданелли
Як зазначається, американські катери Island були включені до складу ВМС України у листопаді 2019 року.
Loading...
Load next