Столтенберг у розмові з Байденом наголосив на необхідності довгострокової підтримки України

Столтенберг у розмові з Байденом наголосив на необхідності довгострокової підтримки України

Генеральний секретар НАТО Єнс Столтенберг під час зустрічі з Президентом США Джо Байденом наголосив на необхідності продовжувати довгострокову підтримку, зазначивши, що чим сильнішою буде підтримка України, тим швидше закінчиться війна.

Про це повідомляє Генштаб ЗСУ.

Єнс Столтенберг зустрівся у Білому домі з Джо Байденом. Він оголосив нові цифри оборонних видатків і окресливши пріоритети для прийдешнього саміту НАТО.

За словами генсека, у 2024 році оборонні видатки європейських членів Альянсу і Канади зросли на 18 відсотків, «найбільше зростання за десятки років». Він також підтвердив, що 23 союзники досягнуть мети видатків на оборону у принаймні 2% ВВП. За минулі чотири роки кількість членів Альянсу, які досягають цієї мети, більше, ніж подвоїлась.

У відповідь на зміну безпекового середовища, союзники підготували найбільш комплексні з часів холодної війни оборонні плани, передбачивши більше військ, сил, засобів і інвестицій. Щодо України Генеральний секретар наголосив на необхідності продовжувати довгострокову підтримку, зазначивши, що чим сильнішою буде підтримка України, тим швидше закінчиться російська війна.

Він привітав десятирічну двосторонню безпекову угоду між США і Україною, і сказав, що від лідерів на Вашингтонському саміті очікується досягнення домовленості про більшу роль НАТО в координації безпекової допомоги і тренування для України, а також довгострокове фінансове зобов’язання.

Нагадаємо, Україна цього місяця отримає €1,9 мільярда в межах програми Ukraine Facility

Софія Ратинська - pravdatutnews.com

Читайте також
"Рівноправний член Альянсу": Зеленський заявив про участь України у саміті НАТО в 2022 році "Рівноправний член Альянсу": Зеленський заявив про участь України у саміті НАТО в 2022 році
Курс на вступ до НАТО закріпили в Конституції України у 2019 році.
Якщо Росія наважиться на повномасштабну військову операцію проти України, то будуть наслідки, — Кулеба Якщо Росія наважиться на повномасштабну військову операцію проти України, то будуть наслідки, — Кулеба
Франція та Німеччина обіцяють демотивувати Російську Федерацію від повномасштабної війни проти України.
Loading...
Load next