Німеччина й далі підтримуватиме Україну - Шольц

Німеччина й далі підтримуватиме Україну - Шольц

Німеччина й далі виділятиме гроші на підтримку України, але зробить жорсткішими умови надання фінансової допомоги українцям, які знайшли захист у ФРН.

Про це повідомив канцлер ФРН Олаф Шольц в інтерв’ю телеканалу ARD.

Це правда, що є багато громадян, які не згодні з тим, що ми підтримуємо Україну, які також не згодні з тим, що ми ввели санкції проти Росії... Але, на мою думку, немає альтернативи, щоби ми змінили це зараз, - заявив Шольц.

Він також визнав, що значна допомога Україні, яку надає Німеччина, є викликом для державного бюджету ФРН, але уряд налаштований «робити те, що наразі необхідно».

Відповідаючи на запитання щодо дискусій у німецькому політикумі навколо соціальних виплат, допомоги з безробіття, яку отримують, зокрема, українські шукачі притулку, Шольц зауважив, що всі, хто може працювати, має це робити, і що не повинно бути так, щоб хтось працював нелегально, приховував таким чином свої доходи і при цьому отримує фінансову допомогу від держави.

Ми свідомо будемо вживати жорсткіших санкцій проти тих, хто постійно відмовляється від роботи, - сказав очільник уряду, не уточнивши, кого він має на увазі.

Німецький канцлер також висловив стурбованість у зв'язку з позачерговими парламентськими виборами у Франції, де правопопулістські сили стають дедалі впливовішими.

Мене хвилюють вибори у Франції, - зауважив Шольц і висловив сподівання, що «успіху на виборах досягнуть партії, які, так би мовити, не є Ле Пен».

Нагадаємо, До комюніке Саміту миру за тиждень приєдналися ще шість учасників - Зеленський

Софія Ратинська - pravdatutnews.com

Читайте також
"Врегулювати" приналежність півострова: німецький політик заявив, що Крим — "фактично та історично російський" "Врегулювати" приналежність півострова: німецький політик заявив, що Крим — "фактично та історично російський"
Раніше лідер цієї ж політичної сили Тіно Хрупалла заявив, що Росія окупувала Кримський півострів у 2014 році.
5 тисяч військових касок: дружина посла України в Німеччині назвала секонд-хендом німецьку допомогу Києву 5 тисяч військових касок: дружина посла України в Німеччині назвала секонд-хендом німецьку допомогу Києву
Тим часом, в Україну прибула третя партія військової допомоги США.
Франція приєднується: Макрон планує провести переговори із Зеленським та Путіним Франція приєднується: Макрон планує провести переговори із Зеленським та Путіним
Під час телефонної розмови Байден пригрозив Путіну наслідками нападу на Україну.
Loading...
Load next