Словаччина посилить захист політиків після замаху на Фіцо

Словаччина посилить захист політиків після замаху на Фіцо

Парламент Словаччини схвалив пакет законів, спрямованих на посилення безпеки провідних політиків та інших осіб після травневого замаху на прем’єр-міністра країни Роберта Фіцо.

Про це повідомляє Associated Press.

Заходи, схвалені словацьким коаліційним урядом, набудуть чинності 15 липня після очікуваного схвалення президентом країни Петером Пеллегріні.

Згідно зі схваленим законодавством, влада Словаччини матиме право забороняти проведення акцій протесту перед будинками та житловими кварталами політиків. На додачу до цього, буде заборонено проводити демонстрації біля резиденцій уряду та президента.

Міністерство внутрішніх справ визначить і підготує довгострокові резиденції для прем’єр-міністра, президента і спікера парламенту, які будуть зобов’язані ними користуватися. Також буде наданий захист лідерам усіх політичних партій, представлених у парламенті, генеральному прокурору та голові Конституційного суду.

Прем’єр-міністри та спікери парламенту, які обіймали посади не менше двох термінів, отримуватимуть регулярні виплати після закінчення своїх повноважень. Наразі така виплата передбачена лише для колишніх президентів країни.

Пакет законів був розкритикований опозицією та правозахисною організацією Amnesty International, зокрема як спроба обмежити право людей на зібрання.

Нагадаємо, Ле Пен заявила, що після її перемоги на виборах Макрон не зможе відправити війська в Україну

Софія Ратинська - pravdatutnews.com

Loading...
Load next