Зеленський підписав закон щодо організації роботи судів

Зеленський підписав закон щодо організації роботи судів

Президент Володимир Зеленський підписав Закон "Про внесення змін до статті 155 Закону України "Про судоустрій і статус суддів" щодо організації роботи судів".

Така інформація міститься у картці відповідного законопроєкту на сайті Верховної Ради.

Цей закон дасть змогу врегулювати деякі питання організації роботи судів та створить належні умови для їх функціонування.

Документом встановлюється порядок призначення тимчасового виконувача обов’язків керівника апарату суду у разі відсутності суддів, які здійснюють правосуддя. На нього будуть покладатися повноваження голови суду у взаємовідносинах з іншими органами держвлади, органами місцевого самоврядування, фізичними та юридичними особами.

На думку авторів, закон сприятиме більш ефективному функціонуванню судів та забезпеченню їхньої безперебійної роботи, зокрема, у ситуаціях, коли тимчасово відсутні судді, які здійснюють правосуддя.

Нагадаємо, Росіяни заблокували в окупованому Донецьку доступ до YouTube

Андрій Самойленко - pravdatutnews.com

Читайте також
Порошенко заявив, що прийде на суд у справі про держзраду Порошенко заявив, що прийде на суд у справі про держзраду
П'ятий президент України Петро Порошенко заявив, що 17 січня буде присутній на судовому засіданні у Печерському районному суді Києва, який має обрати йому запобіжний захід у справі про державну зраду.
"Я — учасник обох Майданів": Монастирський та МВС закликають українців мирно проводити акції 1 грудня (відео) "Я — учасник обох Майданів": Монастирський та МВС закликають українців мирно проводити акції 1 грудня (відео)
Він пікреслив, що правоохоронці з повагою ставляться до виявлення громадянської позиції і так само очікують поваги до себе.
Зеленський VS Тупицький: суд скасував указ президента про звільнення судді Зеленський VS Тупицький: суд скасував указ президента про звільнення судді
Також Верховний суд вирішив, що дії Зеленського щодо судді КСУ Олександра Тупицького є незаконними.
Loading...
Load next