У ЦВК проведення місцевих виборів після війни оцінили у понад ₴ 4 мільярди

У ЦВК проведення місцевих виборів після війни оцінили у понад ₴ 4 мільярди

Центральна виборча комісія затвердила обсяги видатків, необхідні для підготовки та проведення чергових місцевих виборів у разі їх призначення в 2025 році. У ЦВК підкреслили, що призначення виборів буде можливим лише у разі скасування дії воєнного стану.

Про це повідомляє пресслужба Секретаріату ЦВК.

Комісія затвердила орієнтовні обсяги видатків, необхідні для підготовки та проведення чергових місцевих виборів у разі їх призначення в 2025 році на суму 4 млрд 93 млн 912 тис. 400 гривень, - йдеться у повідомленні.

У ЦВК додали, що до Центральної виборчої комісії надійшов лист від Міністерства фінансів України з проханням надати бюджетні запити на 2025 – 2027 роки.

Розглядаючи питання затвердження орієнтовного обсягу видатків за бюджетною програмою “Субвенція з державного бюджету місцевим бюджетам на проведення виборів депутатів місцевих рад та сільських, селищних, міських голів” до проєкту Державного бюджету України на 2025 рік, ЦВК взяла до уваги, що згідно з Конституцією України та Виборчим кодексом України чергові вибори сільських, селищних, міських, районних, обласних рад, сільських, селищних, міських голів відбуваються в останню неділю жовтня п’ятого року повноважень обраних на попередніх чергових виборах ради чи голови, відповідно – 26 жовтня 2025 року, - заявили у ЦВК.

При цьому Комісія наголосила, що режим воєнного стану в Україні триває, і згідно з чинним законодавством України будь-які вибори під час дії правового режиму воєнного стану не проводяться.

Нагадаємо, НАЗК виявило порушення у кожному третьому звіті політичних партій

Софія Ратинська - pravdatutnews.com

Читайте також
ЦВК офіційно визнала Василя Вірастюка депутатом Верховної Ради ЦВК офіційно визнала Василя Вірастюка депутатом Верховної Ради
Центральна виборча комісія офіційно визнала кандидата від партії "Слуга народу" Василя Вірастюка переможцем на виборах народного депутата на скандальному 87 окрузі, що на Івано-Франківщині.
Суд скасував рішення ЦВК про перемогу Вірастюка на довиборах у 87-му окрузі Суд скасував рішення ЦВК про перемогу Вірастюка на довиборах у 87-му окрузі
Верховний суд пізно ввечері 1 травня визнав протиправним і скасував протокол Центральної виборчої комісії від 22 квітня 2021 року, яким кандидат від "Слуги народу" Василь Вірастюк визнавався переможцем на довиборах на Івано-Франківщині.
ЦВК чекає рішень суду щодо виборів у Івано-Франківській області ЦВК чекає рішень суду щодо виборів у Івано-Франківській області
Результати виборів на Прикарпатті можуть бути зовсім іншими. До ЦВК надійшли судові рішення щодо окружної виборчої комісії Івано-Франківської області.
Loading...
Load next