Зеленський та лідер Китаю Сі Цзіньпін можуть зустрітися у жовтні

Зеленський та лідер Китаю Сі Цзіньпін можуть зустрітися у жовтні

Президент України Володимир Зеленський та лідер Китаю Сі Цзіньпін можуть зустрітися вже наступного місяця. Цьому посприяло покращення дипломатичних контактів між країнами.

Про це повідомляє Reuters із посиланням на ексзаступника міністра закордонних справ України Олександра Чалого.

Чалого зазначив, що дипломатія Києва з Пекіном покращилася, і тому тепер зустріч можлива. Чалий додав, що "зараз ми всі в Україні чекаємо на якісь контакти, прямі контакти між президентом Зеленським і президентом Сі".

Зустріч двох лідерів можлива. Ми готові зробити все, що сприяє миру, ‒ заявив Директор департаменту європейських досліджень Китайського інституту міжнародних досліджень Цуй Хунцзянь.

Китай відкритий до того, щоб приєднатися до майбутнього мирного саміту, оскільки там не хочуть, щоб їхні зусилля "пропали даремно".

Нагадаємо, Литва просить суд дозволити заочне переслідування військових РФ за воєнні злочини

Софія Ратинська - pravdatutnews.com

Читайте також
Якщо Росія наважиться на повномасштабну військову операцію проти України, то будуть наслідки, — Кулеба Якщо Росія наважиться на повномасштабну військову операцію проти України, то будуть наслідки, — Кулеба
Франція та Німеччина обіцяють демотивувати Російську Федерацію від повномасштабної війни проти України.
Михайло Подоляк відреагував на опублікування Яніною Соколовою документів про "вагнерівців" Михайло Подоляк відреагував на опублікування Яніною Соколовою документів про "вагнерівців"
Офісу президента не сподобалося, які документи оприлюднила Соколова.
"Ми будемо разом робити все, щоб Україна була вільною і незалежною": Олексій Рєзніков відвідав Миколаївську область (фото) "Ми будемо разом робити все, щоб Україна була вільною і незалежною": Олексій Рєзніков відвідав Миколаївську область (фото)
Під час робочої поїздки до Миколаївської області Олексій Резніков назвав українських морпіхів мотивованими професіоналами своєї справи.
Loading...
Load next