Кіпр позбавив Коломойського громадянства - ЗМІ

Кіпр позбавив Коломойського громадянства - ЗМІ

Уряд Кіпру ухвалив рішення позбавити громадянства 8 людей, зокрема українського олігарха Ігоря Коломойського.

Про це повідомляє Philenews.

Зазначається, що таке рішення було прийняте 4 вересня через сумнівну репутацію та ризики для іміджу країни, а також є частиною політики контролю над інвестиційними паспортами.

Коломойський отримав кіпрське громадянство у 2010 році через інвестиційну програму, але не зазначив у заявці на натуралізацію, що є фігурантом справи про ухилення від сплати податків у Росії, відзначеної ще у 2008 році, ‒ заначають у виданні.

Кіпрські чиновники зазначили, що Коломойський мав сумнівну репутацію як до, так і після натуралізації, і його присутність на острові створює ризики для репутації Кіпру.

Окрім Коломойського, громадянства були позбавлені також сім'я єгипетського інвестора Мохамеда Абдельрахмана Мохамеда Салема і сім'я росіянина Максима Захарченка. Щодо Захарченка в Кіпрі встановили, що він приховав відкриту цивільну справу проти себе та заморожування активів у США.

Рішення уряду стало відомим 14 вересня, а зазначене позбавлення громадянства є частиною загальної політики Кіпру щодо контролю над інвестиційними паспортами.

Нагадаємо, Сікорський просить позбавити українських чоловіків соціальних виплат у державах ЄС

Софія Ратинська - pravdatutnews.com

Читайте також
Колишнього голову "ПриватБанку" Дубілета взяли під домашній арешт в Ізраїлі Колишнього голову "ПриватБанку" Дубілета взяли під домашній арешт в Ізраїлі
Наразі Національне антикорупційне бюро України направило затриманому документи про підозру в справі "Приватбанку", оскільки його і інше колишнє керівництво ПриватБанку підозрюють в розкраданні 8 млрд гривень в 2016 році.
У Лондоні українці провели акцію протесту біля будинку Зеленського (відео) У Лондоні українці провели акцію протесту біля будинку Зеленського (відео)
Учасники акції тримали плакати з написами: "Зеленський – корупціонер!", "Продай квартиру – поверни гроші". 
Loading...
Load next