Фіцо назвав журналістів "кровожерливими виродками"

Фіцо назвав журналістів "кровожерливими виродками"

Премʼєр-міністр Словаччини Роберт Фіцо назвав журналістів "кровожерливими виродками" та припустив обмежувальні заходи щодо медіа, зокрема - створення національного органу нагляду за ЗМІ.

Про це повідомляє Politico.

Фіцо такими словами відреагував на запитання журналіста під час пресконференції про напруженість у його правлячій коаліції.

З першого дня парламентських виборів ви не залишали нас ні на хвилину. Ви пішли проти нас, як кровожерливі виродки, - зазначив премʼєр Словаччини.

Він згадав про незалежні медіа держави Denník N, Denník Sme та Aktuality.sk, що критикували його уряд і з якими він припинив будь-яку комунікацію.

Ти читаєш свої статті після себе? Я не думаю, що ти це робиш... Це чиста ненависть. Ти одержимий дияволом, - додав Фіцо, звинувативши журналістів у травневому нападі, коли йому вистрілили в живіт.

Також він сказав, що журналісти "хочуть шкоди, тому атмосфера така" та перерахував заходи, яких може вжити Словаччина щодо медіа, які "роблять все, що хочуть ... без жодної відповідальності". За словами Фіцо, у його країні існує "медіабезлад", якого немає "в жодній іншій державі ЄС".

Настав час, коли нам доведеться вжити заходів, - заявив Фіцо.

Він підтримує створення національного органу з питань ЗМІ та санкцій проти журналістів, які не виправляють помилкові статті. Також словацький премʼєр додав, що всі медійники мають пройти курси перекваліфікації.

Водночас опозиційні політики країни з обуренням відреагували на заяви Фіцо, зокрема на ідею створення органу щодо ЗМІ.

Нагадаємо, Орбан: і Зеленський, і Путін не хочуть припинення вогню

Софія Ратинська - pravdatutnews.com

Loading...
Load next