Клімат України стрімко змінюється

Клімат України стрімко змінюється
Вчені звернули увагу на те, що на території нашої країни зникли чітко виражені сезони. Зима зникла, а літо своєю чергою стало спекотним. Разом з цим спостерігається велика кількість опадів.

Вчені звернули увагу на те, що на території нашої країни зникли чітко виражені сезони.

Зима зникла, а літо своєю чергою стало спекотним. Разом з цим спостерігається велика кількість опадів.

Заданими вченої Інституту екології Карпат Оксани Марискевич за один місяць у нас випала двомісячна норма. Такі погодні умови свідчать  про те, що континентальний клімат різко змінюється на Середземноморський.

Метеоролог Лубенської метеостанції Олена Довгаль розповіла: "Минулий рік і цей рік ми маємо досить високі аномальні жаркі температури. Крім того, кількість опадів – вона розділяється вкрай нерівномірно. Може випадати за один дощ не тільки місячна, а й двомісячна норма. Ми бачимо, які глобальні зміни проходять у нас. І ми повинні замислитися про те, що ми залишимо майбутнім поколінням".

Для українців було несподіваним те, що їхній континентальні погодні умови зникли.

Зараз український клімат більше схожий на Середземноморський, якому притаманні сильні вітри, посушливі періоди й сильні зливи. На півночі країни все частіше відбуваються лісові пожежі й піщані бурі, а в горах – повені.

Нагадаємо, що щоб повернути красу Карпат, треба не один десяток років. Неподалік Львова, в селекційно-насіннєвому центрі вирощують майбутній ліс. 

Слідкуй за нами на FacebookTelegramYoutube і знай Правду.
Читайте також
"Регіональна газова компанія" доставила армії тепловізори, рації та генератор (відео) "Регіональна газова компанія" доставила армії тепловізори, рації та генератор (відео)
"Львівгаз" під брендом РГК же витратив понад 5,5 мільйонів гривень, відгукуючись на різноманітні запити військових.  
Loading...
Load next