Український евакуаційний літак вилетів з Афганістану: він уже в Пакистані

Український евакуаційний літак вилетів з Афганістану: він уже в Пакистані
Сьогодні із аеропорту Кабул (Афганістан) вилетів український військово-транспортний літак Іл-76МД.

Сьогодні, 21 серпня, український військовий літак вилетів із Кабула. Наразі він разом з евакуйованими людьми перебуває на аеродромі в Ісламабаді в Пакистані.

Про це повідомляє Генштаб ЗСУ.

Евакуаційний рейс здійснив військово-транспортний літак Іл-76МД 25-ї бригади транспортної авіації Повітряних Сил ЗСУ.

Сьогодні, 21 серпня, із аеропорту Кабул (Афганістан) вилетів військово-транспортний літак Іл-76МД 25-ї бригади транспортної авіації Повітряних Сил Збройних Сил України, - йдеться у повідомленні.

Кількість евакуйованих та час їхнього повернення в Україну уточнюється.

У Міністерстві планували вивезення громадян літаком, який уже перебував в аеропорту Кабула, та літаком Міноборони, що вилетів із Києва 18 серпня.

Зазначимо, що 13 серпня "Талібан" захопив два великі афганські міста, друге і третє за величиною в країні після Кабула, – Кандагар і Герат. 14 серпня бойовики без бою взяли Джелалабад. 15 серпня вони увійшли в столицю країни – місто Кабул.

16 серпня Президент Володимир Зеленський заявив, що з Афганістану першим українським літаком всього вивезли майже 80 осіб. Йдеться про 79 громадян України, Афганістану, Білорусі, Нідерландів, Хорватії, Таджикистану, серед них були і зовсім малі діти. Відомо, що українців на борту було 8.

Після цього Кулеба заявив, що в Афганістані є ще один борт, який має евакуювати наших громадян з країни.

Читайте також
"Минулої неділі наш літак захопили інші люди": Єнін про спроби евакуації з Кабулу "Минулої неділі наш літак захопили інші люди": Єнін про спроби евакуації з Кабулу
Як відомо, в Кабулі залишається ще близько 50 громадян України.
Зміна влади та хаос в країні: угрупування "Талібан" взяло під контроль Афганістан (відео) Зміна влади та хаос в країні: угрупування "Талібан" взяло під контроль Афганістан (відео)
Раніше президент України Володимир Зеленський заявив, що через захоплення столиці Афганістану силами "Талібану" український літак евакуював з Кабула близько 80 осіб. Однак, як виявилось на борту літака було лише 8 українців, всі решта пасажирів були іноземцями.
МЗС відпрацьовує два плани щодо евакуації українців з Афганістану МЗС відпрацьовує два плани щодо евакуації українців з Афганістану
Міністерство закордонних справ України відпрацьовує два плани як безпечно евакуювати людей з Афганістану. Охочих вже понад 150 людей.
Loading...
Load next