Купівля авіаквитка на рейс не гарантує дозволу на перетин кордону

Купівля авіаквитка на рейс не гарантує дозволу на перетин кордону
Таке трапилось із 17 громадянами України, які вже другу добу змушені знаходитися в поліцейському ізоляторі аеропорту Афін. Причиною є заборона на в’їзд до ЄС громадянам третіх країн.

Таке трапилось із 17 громадянами України, які вже другу добу змушені знаходитися в поліцейському ізоляторі аеропорту Афін.

Причиною є заборона на в’їзд до ЄС громадянам третіх країн. Українці прибули до грецької столиці двома рейсами – компанії Ryanair із «Борисполя» і Wizz Air з «Києва».

Напередодні до затриманих пустили консула, він передав їм речі найпершої потреби, а саме воду і засоби гігієни. Окрім того, людям надали матраци, адже першу ніч вони провели на порожніх ліжках. На вулицю виходити затриманим заборонено. Виняток робили для жінки з малолітніми дітьми, яка вийшла ненадовго під наглядом поліції.

Зауважимо, у громадян в аеропорту конфіскували всі речі та навіть документи. Жінок і чоловіків розселили по різних блоках, в жіночому блоці людей значно більше.

Окрім українців, серед затриманих також є громадяни Грузії, Албанії та Колумбії.

У нашому посольстві кажуть, що дипломати намагаються домовитися із грецькими колегами, аби запобігти кількарічній забороні в’їзду до ЄС для затриманих українців.

За словами директора Департаменту консульської служби МЗС України Сергія Погорельцева, питання з повернення затриманих вже вирішено. Вони вилетять зворотними рейсами у вівторок, 7 липня.

У посольстві закликали українців уважно перевіряти інформацію про режим.

Нагадаємо, що українці, які прилітають до Польщі звільнені від 14-денної самоізоляції. Польща скасувала карантин для українців.

Слідкуй за нами на FacebookTelegramYoutube і знай Правду.
Читайте також
Львів’янам наголошують про спадання небезпечних бурульок
Містян закликають дивитися не лише під ноги, але й над головою, адже через потепління з дахів можуть спадати залишки снігу й бурульки.
Відбір на чемпіонат світу-2022 з футболу: Україна зіграла внічию проти Франції (відео) Відбір на чемпіонат світу-2022 з футболу: Україна зіграла внічию проти Франції (відео)
В рамках поєдинку 5-го туру кваліфікації ЧС-2022 збірна України втримала результативну нічию з Францією.
Loading...
Load next