Фонтан біля Львівського оперного театру незабаром відкриють

Фонтан біля Львівського оперного театру незабаром відкриють
Будівельники вже виконали найскладнішу підземну роботу і зараз займаються мощенням плитки.

Будівельники вже виконали найскладнішу підземну роботу і зараз займаються мощенням плитки.

Після ремонту вся площа перед оперним стане максимально доступною для людей і вона стане своєрідним доповненням і окрасою театру. Тут встановлять нові лавочки, які будуть вбудовані в парапети зелених зон, з'явиться безкоштовний вай-фай, інформаційні бокси та велопарковки.

Фонтан буде музичний і світловий. Два рази на день, а саме о 12:00 та 18:00 тут відтворюватимуться композиції львівських виконавців, яка лунає в Оперному театрі.

"Для багатьох людей світу Львівська опера є символом нашого міста, тому були проведені великі дискусії, яким же має бути цей фонтан. Вже проведена уся складна робота по облаштуванню цього фонтану. 4 місяці будівельники були в землі – серйозні бетонні роботи, комунікації, мережі. Зараз ми вже вийшли із землі і йде замощення площі. Очікуємо, що до кінця вересня роботи будуть завершені. Тут буде дуже якісна плитка, комунікації – все роблять за найвищими стандартами, бо це обличчя нашого міста", – розповів міський голова Львова.

Візуалізація

Приблизна вартість облаштування нового водограю і площі - 1,5 мільйонів доларів. Також за міський кошт реконструюють алею поблизу оперного.

Завершити всі роботи мають до кінця вересня.

Підрядна організація провела демонтаж старого фонтану і його передано на баланс «Стрийського парку». Як наголосив Андрій Садовий, фонтан біля оперного буде одним з найкращих фонтанів України. 

Нагадаємо, що у підземеллях колишнього Домініканського монастиря демонструють відеоінсталяцію «Внутрішні землі». Інсталяцію створив режисер Олександр Дірдовський.

Слідкуй за нами на FacebookTelegramYoutube і знай Правду.

Читайте також
Львів’яни – призери чемпіонату України з мотокросу
Павло та Орест Мазгалі – це батько і син. Разом вони у минулому році стали срібними призерами чемпіонату України з мотокросу. Їздять разом в екіпажі у мотоциклі з коляскою.
Loading...
Load next