У Львові відзначили професійне свято українських воєнних розвідників

У Львові відзначили професійне свято українських воєнних розвідників
Володимир – один із тих, хто стоять на захисті національних інтересів. Хоч нині опікується тваринами у парку «Знесіння», за сумісництвом ще є резервістом.

Володимир – один із тих, хто стоять на захисті національних інтересів. Хоч нині опікується тваринами у парку «Знесіння», за сумісництвом ще є резервістом. У 2015-16 роках був розвідником 24 окремої механізованої бригади імені Данила Галицького.  У розвідувальну роту, зазначає, «напросився» під час мобілізації у 2014 році. Додає: хотів уповні виконати громадянський обов’язок перед країною, на яку напав ворог.

"Я був активним діячем ВО «Тризуб» імені Степана Бандери, ми регулярно проводили на виїзді народні вишколи, в тому числі й польові, які й передбачали таку діяльність у випадку повномасштабної чи окупації України", - розповідає Володимир Лазор.

Головна зброя розвідника – пильність, уміння  помічати дрібниці, оперативно реагувати та сприймати інформацію, а основне вміння – бути непомітним. Недарма їх називають «бійцями невидимого фронту».

Разом із тим, резервіст і заступник директора парку «Знесіння» зазначає: "Розвідка – це підрозділ, який діє у відриві до всіх сил, зазвичай, це підрозділ, який відповідає за коригування вогню; на яких лежить завдання охорони забезпечення штабу; який вийшов в зону зосередження; це збір інформації про місцеперебування супротивника".

На думку Володимира, попри такі складні умови, розвідником може стати кожен, головне – мати внутрішній стержень.  

"Люди, які виконують ті обов’язки, несуть персональну відповідальність за майбутнє, бо від тієї інформації, яку я передам своєму командиру, а він передасть іншим підрозділам далі по ланцюжку вверх, залежить те, як будуть діяти інші ударні підрозділи", - він розповідає.

Це інтерв’ю ми писали у дощ. Згадуючи службу, Володимир зазначає, що це – найкраща погода для розвідників. Адже шум дощу стишує інші звуки і пригальмовує увагу супротивника.  

Резервіст каже: "Напевно, найгірше – це морози, для мене холод 22-градусний. Взимку ми були на завданні на виході  - це було надзвичайно складно. Не страшний супротивник, не страшне то, що ти не поїв як той холод, який дуже пробирає".

Додамо, що професійне свято українських військових розвідників на офіційному рівні започаткували у 2007 році. Передував цьому указ Президента 1992 року, який і створив розвідувальний орган при міністерстві оборони.

Слідкуй за нами на FacebookTelegramYoutube і знай Правду.

Читайте також
У Львові прооперували жінку з Донеччини, на подвір’я якої прилетіла російська ракета (відео) У Львові прооперували жінку з Донеччини, на подвір’я якої прилетіла російська ракета (відео)
Росіяни вбили чоловіка Оксани на очах у 13-річного сина, який невдовзі помер у лікарні від отриманих травм. Саму ж жінку ледь вдалося врятувати.
Loading...
Load next