У Львові відбулась презентація книги Олега Сенцова

У Львові відбулась презентація книги Олега Сенцова
Щоденник «Хроніка одного голодування» та збірка малої прози «4 з половиною кроки» – ось такий вигляд має новий тепер уже двотомник Олега Сенцова.

Щоденник «Хроніка одного голодування» та збірка малої прози «4 з половиною кроки» – ось такий вигляд має новий тепер уже двотомник Олега Сенцова. Відтак під однією обкладинкою можна познайомитись як з перекладом текстів українською, так і з оригіналом російською. Зі слів самого автора, усі історії – правдиві та реальні, хоча читачеві може здаватися, що це – вигадка і такого бути не може.

"Ці оповідання художні, біографічні та про людей, з якими я був разом. І через них розповідається про життя у в'язниці. Прочитавши їх, людина яка ніколи не була там і нічого про це не знає, матиме розуміння цього", - розповідає він.

Другий том книги – це тюремний щоденник Сенцова, який він писав у період 145 днів голодування з вимогою звільнити українських політв'язнів: переживання, стан здоров’я й те, що відбувається довкола.

Колишній політв’язень зазначає: "Я сидів у камері під постійними обшуками та відеозйомкою, тож вирішив писати це от у відкриту. Писав дуже-дуже просто: маленькими буквами й потоком, без абзаців, адже у мене поганий почерк".

Усе це Олегові Сенцову вдавалося робити просто під наглядом та численними обшуками. А він стверджував, мовляв пише книжку у жанрі фантастики.

"Оскільки ситуація була незрозумілою, то ми відкладали ці записи. Таким чином я зміг їх написати. Але я не знав, чим ця вся історія закінчиться, наприклад, що ми будем стояти тут через рік і все буде добре", - пояснює він.

Знімати кіно за цим щоденником не планує, каже автор, адже тоді б написав сценарій, а не видав книжку. До слова, місто Лева стало прем’єрним у презентації цього двотомника. Як і для пані Мар’яни. Видавчиня першою прочитала книжку.

Також вона каже: "Практично незрозуміло на якому ресурсі тримається іронізм. Навіть коли він пише про абсолютно виснажливі дні, у нього не зникає почуття гумору. В певному сенсі він може бути рольовою моделлю для багатьох молодих людей, котрі розуміють, що треба на когось опиратися. На Олега можна".

Найскладніше, каже жінка, було розшифрувати рукописи письменника. Тож цілком задоволені виконаною роботою та головне – результатом.

Мар’яна зазначає: "З того що писав Олег, найбільше мене пройняли саме щоденники. Можливо, він навіть трохи переживав, чи це буде цікаво читачам, адже це просто фіксація кожного дня. Але там настільки багато, власне, письменницького хисту, точних думок і просто дуже важливих висновків".

Видавчиня зізнається, що книжка, як не дивно стала для неї певним енергетичним джерелом. Тож переконана, що читачам сподобається. Пані Іва – одна із відвідувачів презентації. Жінка є прихильницею майстерності та стилю Олега Сенцова. Каже, перечитала чи не усі його книжки, хоча й познайомилася з творчістю письменника лише під час попередньої презентації.

"Його асоціювали з героєм. А мені так хотілося подивитися яка він людина. І тому я поступово почала читати про його дитинство, першу журналістське професію. І тепер от хочу прочитати ось цей щоденник", - каже вона.

Так і для більшості читачів залишається інтригою, який він «Щоденник голодування». Тож поспішають першими придбати двотомник і поставити автограф Олега Сенцова. До слова, дату презентації обрали не випадково, адже 7 вересня – перша річниця звільнення українських політв'язнів Кремля.

Слідкуй за нами на FacebookTelegramYoutube і знай Правду.

Читайте також
Папа Римський у Великодній промові згадав про Україну Папа Римський у Великодній промові згадав про Україну
Він закликав країни світу пришвидшити розповсюдження вакцин проти COVID-19 і звільнити бранців Кремля. Папа Римський Франциск виголосив своє традиційне Великоднє послання "Urbi et Orbi".
Loading...
Load next