У львівському ліцеї частину дітей відправили навчатися вдома

У львівському ліцеї частину дітей відправили навчатися вдома
З вівторка у ліцеї «Сихівський» усіх дітей з 5 по 11 класи перевели на дистанційну форму навчання, бо в кількох вчителів виявили коронавірус.

З вівторка у ліцеї «Сихівський» усіх дітей з 5 по 11 класи перевели на дистанційну форму навчання, бо в кількох вчителів виявили коронавірус. Однак молодші учні й досі продовжують відвідувати уроки. Бо, як розповідають у ліцеї, для них загрози немає, адже заняття проводять в них в іншу зміну та в іншій частині будівлі. Батьки в курсі цієї ситуації, однак не панікують, бо впевненні, що їхнім дітям нічого не загрожує.

Львів'янка Оксана розповідає: "Я можу тільки висловити свою думку, мені не так страшно, бо будемо розв'язувати проблеми в міру їх надходження. Але все одно, як кажуть, лікарі усі мають перехворіти. Хтось більше, хтось менше. З тим маємо жити, і ми маємо навчитися з тим жити".

"Ну такий час, всі вчаться. Півсвіту вчиться на онлайн навчанні, і ми вчимось. Надіємось на краще. В мене старший в 6 вчиться зараз на онлайн навчанні", - додала львів’янка Мар’яна.

І, як переконують у навчальному закладі, хвилюватися й справді не варто. Бо на відміну від старших класів, молодші мають окремих вчителів, які не контактували з хворими. Наразі у ліцеї серед викладачів коронавірус виявили у шести осіб. Але старших учнів ще заздалегідь перевели на дистанційну форму навчання. У навчальному закладі зазначили: вони були готові до подібної ситуації. Щодо дотримання правил безпеки, то директор наголосив, що крім учнів і працівників закладу всередину нікого не пускають, а ліцей забезпечений усіма засобами безпеки відповідно до вимог.

Директор ліцею «Сихівський» Іван Ухніцький пояснив: "Є спеціальні килимки закуплені, які розчином поливають, щоб діти ноги витирали, антисептики, що стоять на вході, їдальні, маски для вчителів. Вони ще й собі додатково закупили щитки для обличчя".

Наразі у Львові діють спеціальні моніторингові групи, які слідкують за дотриманням правил безпеки під час навчального процесу, розповідають у міському управлінні освіти. Більше по місту аналогічних випадків захворювання у школах не виявили.

"Насправді, на сьогодні ми маємо 19 шкіл, де тимчасово зупинено очний освітній процес. І діти переведені на навчання з використанням дистанційних технологій. Як правило це є 1 або 2 класи", - зазначила начальниця управління освіти львівської міськради Зоряна Довганик.

У ліцеї «Сихівський» загалом навчається близько 1,5 тисячі дітей, більша частина з них зараз перевели на дистанційне навчання. Якщо протягом 2 тижнів не виявлять нових хворих на коронавірус, то школярі повернуться до звичного режиму навчання.

Слідкуй за нами на FacebookTelegramYoutube і знай Правду.

Loading...
Load next