Як екологічно та безпечно позбуватись сухостою

Як екологічно та безпечно позбуватись сухостою
Щороку в області повторюється одна і та ж проблема: з настанням весни селяни починають спалювати суху траву. Внаслідок цього виникають масові пожежі, знищення рослин та тварин навколо.

Микола – засновник фермерського господарства на Львівщині. Чоловік вирощує полуницю на території у понад 10 гектарів.

Проте, він не практикує спалювання сухої трави: як тільки вона починає рости, працівники відразу її скошують. І хоч на це йде чимало коштів, доглянута ділянка і безпека для нього важливіші.

Микола переконаний, що завжди можна знайти корисну альтернативу. Наприклад, компостувати сухостій, а потім використовувати для підживлення ґрунту.

Навіть одна пожежа може принести значну шкоду повітрю, тваринам та людям, у тому числі й самим паліям.

На траві, яка, наприклад, росте вздовж доріг, нагромаджуються викиди автомобілів. Під час горіння ці забруднювальні речовини викидаються в атмосферне повітря. Зокрема, пил та сажа негативно впливають на людей, які мають респіраторні захворювання, - розповіла у коментарі ПравдаТУТ Львів екологиня Ольга Мелень.

В Україні за спалення сухої трави передбачена як адміністративна, так і кримінальна відповідальність. Залежно від завданої шкоди, палій може сплатити штраф від 3 до 91 тисячі гривень, а в деяких випадках навіть потрапити до в’язниці від 5 до 10 років.

Додамо, 2020 рік став рекордним за кількістю пожеж сухостою. Днями президент видав указ, згідно з яким, право на складання адмінпротоколів за спалення сухої трави перейде до ширшого кола осіб, а відтак «зловити» зловмисників буде легше.

 

Читайте також
Чому не можна забирати з лісу сухостій або як вирішити це питання для звичайних людей? (фото) Чому не можна забирати з лісу сухостій або як вирішити це питання для звичайних людей? (фото)
Місцевий житель одного з містечка, що на Житомирщині, скаржиться на працівників лісового господарства.
Україна вимагає справедливості: громадянин Франції позбавив життя двох дівчат і втік Україна вимагає справедливості: громадянин Франції позбавив життя двох дівчат і втік
Україна вимагатиме, аби Франція видала для суду свого громадянина Рашида Амані, який є винуватцем ДТП на Львівщині. Внаслідок тогорічної ДТП під Бродами загинуло двоє неповнолітніх дівчаток.
У ніч на неділю Україна перейде на літній час
Вночі, Україна в ніч на 28 березня перейде на літній час, годинники переведуть на годину вперед. Тому українці спатимуть на годину менше.
Loading...
Load next